I znowu one…
teraz już powoli czas im powiedziec: żegnajcie.
Lato zmierza nieuchronnie ku… babiemu latu. 😉
Cudownie!
Czas zbiorów!
Ale póki co znów zgrzeszymy:
zapraszam na ostatnie poziomki.
Zatopimy je w kremowych lodach z … kaszą jaglaną i kokosem.
Smacznego!
🙂
Składniki na 4 foremki (duże):
ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki)
wiórki kokosowe (2/3 szklanki)
poziomki (garść)
coś do słodzenia (ksylitol, stewia, miód, do smaku)
Wykonanie:
wiórki kokosowe zalej wrzątkiem (1 szklanka) i pozostaw na 2 godziny. Następnie zmiksuj najgładziej i przelej przez sitko o gęstych oczkach. Teraz dołóż kaszę oraz słód do powstałego mleka kokosowego i zmiksuj maksymalnie całość.
Osobno rozetrzyj poziomki. Połącz fantazyjnie oba smaki w formie i włóż do zamrażalnika.
Gotowe po kilku godzinach.
Smacznego!
🙂
Ciao!
🙂
Podobają mi się! Bardzo mi się podobają 🙂
Nie, no to w takim razie Ty już masz dorosłego mężczyznę w domu 😉
Iw, a próbowałaś robić lody z jogurtu jaglanego?;) pozdrawiam – stała czytelniczka 🙂
Jesteś niesamowita – lody z kaszy jaglanej:) Ps. wróżka zębuszka porwała i pieniązek dała 😉
i jedną wadę… MROŻONE SĄ! 😉 😀
oj tam, czasem można.
Uściski Alisiu!
:)))
Polecam.
Pozdrawiam!
:))))
Jeśli nie masz foremki, nie mroź na na skałę, mieszaj co kilkanaście minut lody w pojemniku (w zamrażarce) i podaj jako „gałkowe” sorbety. 🙂
Uściski!
:)))
Zajrzyj do zakładki :lody. Dużo tam takich cudeniek.
Uściski!
:)))
<3
:))))
Wróżka Zębuszka porwała, czy jakoś tak…. 😉
uściski!
:)))
a gdzie się podziała górna jedynka ?? 🙂 Pozdrawiam :*
eee to taki malutki grzeszek , jeszcze w miarę ciepło ,a lody mają świetny skład i rewelacyjny wygląd
Ale genialny pomysł na lody! Musze koniecznie wypróbować 🙂
Ale cudo, najgorsze że ja nie mam foremek i moje lody się nie udają 🙁 robiłam arbuzowe ale bez foremki wyszła jedna wielka skała lodu 🙁
Świetne zdjęcie!
Wow lody na kaszy jaglanej. Pierwszy raz widzę taki przepis, muszę kiedyś wypróbować.
Przecudowna szparka między zębami:) Smakowite lody