I znowu one…
 teraz ju偶 powoli czas im powiedziec: 偶egnajcie.
Lato zmierza nieuchronnie ku… babiemu latu. 馃槈
Cudownie!
Czas zbior贸w!
Ale p贸ki co zn贸w zgrzeszymy:
zapraszam na ostatnie poziomki.
Zatopimy je w kremowych lodach z … kasz膮 jaglan膮 i kokosem.
Smacznego!
馃檪
Sk艂adniki na 4 foremki (du偶e):
ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki)
wi贸rki kokosowe (2/3 szklanki)
poziomki (gar艣膰)
co艣 do s艂odzenia (ksylitol, stewia, mi贸d, do smaku)
Wykonanie:
wi贸rki kokosowe zalej wrz膮tkiem (1 szklanka) i pozostaw na 2 godziny. Nast臋pnie zmiksuj najg艂adziej i przelej przez sitko o g臋stych oczkach. Teraz do艂贸偶 kasz臋 oraz s艂贸d do powsta艂ego mleka kokosowego i zmiksuj maksymalnie ca艂o艣膰.
Osobno rozetrzyj poziomki. Po艂膮cz fantazyjnie oba smaki w formie i w艂贸偶 do zamra偶alnika.
Gotowe po kilku godzinach.
Smacznego!
馃檪
Ciao!
馃檪

0 thoughts on “WEGA艃SKIE LODY NA PATYKU KREMOWO POZIOMKOWE”

  1. Je艣li nie masz foremki, nie mro藕 na na ska艂臋, mieszaj co kilkana艣cie minut lody w pojemniku (w zamra偶arce) i podaj jako „ga艂kowe” sorbety. 馃檪
    U艣ciski!
    :)))

  2. Ale cudo, najgorsze 偶e ja nie mam foremek i moje lody si臋 nie udaj膮 馃檨 robi艂am arbuzowe ale bez foremki wysz艂a jedna wielka ska艂a lodu 馃檨

    艢wietne zdj臋cie!

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.