I znowu one…
 teraz ju偶 powoli czas im powiedziec: 偶egnajcie.
Lato zmierza nieuchronnie ku… babiemu latu. 馃槈
Cudownie!
Czas zbior贸w!
Ale p贸ki co zn贸w zgrzeszymy:
zapraszam na ostatnie poziomki.
Zatopimy je w kremowych lodach z … kasz膮 jaglan膮 i kokosem.
Smacznego!
馃檪
Sk艂adniki na 4 foremki (du偶e):
ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki)
wi贸rki kokosowe (2/3 szklanki)
poziomki (gar艣膰)
co艣 do s艂odzenia (ksylitol, stewia, mi贸d, do smaku)
Wykonanie:
wi贸rki kokosowe zalej wrz膮tkiem (1 szklanka) i pozostaw na 2 godziny. Nast臋pnie zmiksuj najg艂adziej i przelej przez sitko o g臋stych oczkach. Teraz do艂贸偶 kasz臋 oraz s艂贸d do powsta艂ego mleka kokosowego i zmiksuj maksymalnie ca艂o艣膰.
Osobno rozetrzyj poziomki. Po艂膮cz fantazyjnie oba smaki w formie i w艂贸偶 do zamra偶alnika.
Gotowe po kilku godzinach.
Smacznego!
馃檪
Ciao!
馃檪

0 thoughts on “WEGA艃SKIE LODY NA PATYKU KREMOWO POZIOMKOWE”

  1. Je艣li nie masz foremki, nie mro藕 na na ska艂臋, mieszaj co kilkana艣cie minut lody w pojemniku (w zamra偶arce) i podaj jako “ga艂kowe” sorbety. 馃檪
    U艣ciski!
    :)))

  2. Ale cudo, najgorsze 偶e ja nie mam foremek i moje lody si臋 nie udaj膮 馃檨 robi艂am arbuzowe ale bez foremki wysz艂a jedna wielka ska艂a lodu 馃檨

    艢wietne zdj臋cie!

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.