Kochani, 
to był naprawdę sezon pełen wrażeń.
Pełen przede wszystkim arcyciekawych ludzi, 
smaków, aromatów, barw 
i ciekawych, nierzadko po raz pierwszy smakowanych produktów.
Namiksowaliśmy się
(ciasteczka jaglane
chlebki jaglane
ciasta zdrowe
pasty smaczme
żelki domowe
mleczka roślinne)
nasmażyliśmy się i napiekli…
(placki jaglane
pierożki
racuchy 
ciasteczka i ciasta
chlebki)
podjedliśmy też nieco
(aż strach wymieniać w całości 😉 ),
ale przede wszystkim 
poznaliśmy się, 
polubiliśmy,
niektórzy nawiązali głębsze relacje, 
zakumplowali się a nawet zaprzyjaźnili (tak tak! :))
To był wspaniały, ciepły (nawet chwilami gorący 😉 eh, upały i patelnie)
sezon.
Zmęczenie, 
bardzo pozytywne i pełne satysfakcji…
W końcu udało mi się dokonać niemożliwego:
na porcję z daniami jaglanymi rzucił się ogromny
POMRÓW WIELKI.
Naprawdę wielki ślimak.
Nieco obcesowo skorzystał z talerza Asi 
(“Aaaaaaaa!” – tak się o tym dowiedzieliśmy ;)),
pod ostrzałem fleszy, całkowicie niewzruszony skonsumował porcję Joasi zasiewając niepokój w sercach obserwatorów “czy aby nie pęknie” gdyż rósł był w oczach.
No cóż.
Najwyraźniej GOTUJEMY NAPRAWDĘ ZDROWO.
Tylko ciiiii.
Plis, nie mówcie tego innym ślimakom.
Love love love, Moi Mili.
DZIĘKUJĘ!
<3

Rzut ślimaczego oka w obiektyw… 😉 Konsumpcja kaszy z pieczonym buraczkiem. Reszta też smakowała. 😉
Nasz Tygrys! Wiecie jaką miał wielką paszczę??? 😉

BEZGLUTENOWE:

ZDROWE SŁODKOŚCI:

Całusy Kochani!
Będę tęsknić!
Matka Smakoterapia
🙂

0 thoughts on “WARSZTATOWE SZALEŃSTWO – ZAKOŃCZENIE SEZONU – “BEZGLUTENOWE” I “ZDROWE SŁODKOŚCI””

  1. Przecudnie!
    Z tego zestawu mnie jednak najbardziej interesują potrawy “wytrawne” 🙂
    Ach, jak chciałabym wziąć udział w takich warsztatach. Może przyjedzie kiedyś Pani na Górny Śląsk? 😉

  2. Przepisy na żelki z ananasa, żelki z marchewki, żelki z buraka itd itp są na blogu (wyszukiwarka). 🙂 Również pyszne ciasto bez cukru, mąki i mleka. 🙂
    Smacznego!
    😀

    Ps. dziękuję, korzystajcie na zdrowie. 🙂

  3. Wszystko cudne, gdzie znajdę przepis na przepiękne żelki i cukierki oraz ciastko?
    Jestem pod ogromnym wrażeniem pani bloga, codziennie czerpię z niego inspirację, gdyż od około dwóch lat żyjemy bez nabiały, glutenu i całej tej chemi spożywczej.

  4. Przepiękne zdjęcia przepięknych potraw. A będą przepisy? (Szczególnie na te słodkości w kształcie dinozaurów -wyglądają jak żelki -co to?)
    (Śledzę od niedawna -podziwiam i będę podpatrywać i stosować!)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.