Za nami wyjątkowo intensywny dzień warsztatowy!
Namiksowaliśmy się, napiekliśmy i nasmażyliśmy.
Przy okazji oczywiście coś zjedliśmy. 😉
Warsztaty na których Moi Drodzy, Szanowni Uczestnicy działają tak prężnie z robotą i konsumpcją, że niewiele zostaje na finałową ucztę! 😉
***
To były kolejne, wyjątkowe na swój sposób warsztaty:
1!!! Dziś najmłodszy uczestnik miał… 2 MIESIĄCE! I spał przy warkocie silników kilku działających jednocześnie mikserów! Mistrz! 😀
2!!! W ostatniej fazie mieliśmy na pokładzie dziesięcioro uczestników czynnych, szóstkę dzieci i dwóch mężów towarzyszących!!! AAAAAAAA!!!
3!!! Okazało się, że jedna z uczestniczek jest blisko spokrewniona z moją rodziną, choć się nigdy dotąd nie widziałyśmy… 😀
Czyż nie pięknie??? 😀
Ale do rzeczy:
smakowaliśmy jogurt jaglany,
upiekliśmy 4 różne chlebki jaglane
uprażyliśmy racuchy jaglane z mango
i z jabłkami
upiekliśmy czekoladowe ciasteczka jaglane
oraz jasne, z bakaliami
z pitoplacków kleiliśmy pierogi soczewicowe
a na końcu, uraczyliśmy się tym co zostało:
kanapkami z pastą z rukoli i jaglanki o orientalnym smaku
pierogami z pastą z pomidora i świeżej cukinii z bazylią
oraz własnym towarzystwem.
Były dyskusje wokół stołów, 😉
wymiany poglądów, kontaktów i własnych numerów telefonów.
Czyli, jak zawsze…
naprawdę twórczo, eksperymentatorsko i bardzo sympatycznie!!!
🙂
Dziękuję Wam Kochani!
Fajnie Was poznać w realu!
😀
Jeszcze pusto i cicho… 😉 |
Jaglana, clou programu. 🙂 |
Mięta, estragon francuski, curry, stewia… |
Kardamon zielony do racuchów z mango |
Cud! 2 miesiące! 🙂 |
Policja (w fartuszku!!!) Kontrola jakości! 😉 |
Miksery start! |
Na robocie. 😉 |
Chlebek jaglany z pomarańczą i kminem rzymskim. |
Jak tu go rozsmarować….? 😀 |
I już są: gryczano -jaglany, jaglany z pomarańczą i czosnkowo-ziołowy w dwóch odsłonach. |
Ten najłatwiej „rozsmarowywalny” 😉 , z najbardziej płynnego ciasta wygląda jak spękana ziemia. 😉 |
Racuchy jaglane z jabłkiem: raz! |
Racuchy jaglane z mango: dwa! |
I z bliska. |
Będą ciasteczka jaglane. |
Chlebek z bliska. |
Ciasteczka, koedukacyjnie. 😉 |
I znów. 🙂 |
Uch, nie było łatwo na początku a jednak wszyscy zwyciężyli!!! 😀 Piękne i smaczne, wegańskie (opcja) i bezglutenowe pierożki z soczewicą z jaglanki! |
A na koniec same przyjemności… |
Kanapki z chlebka jaglanego z wege pastami i warzywami. |
Pusty??? Jak to pusty? 😉 |
Chlebki idą. 🙂 |
Ciasteczka jaglane w dwóch smakach. |
Test… 😉 |
Aga i Pan Policjant. 😀 |
Chlebek jaglany z mąką gryczaną z kaszy palonej okazał się pyszny! 🙂 |
Ciasteczko? 🙂 |
Hmmm… 😉 |
Pasta z rukoli z różnościami. 🙂 |
I na kanapkę… |
😉 |
Pasty z bliska |
Ufffff, można usiąść i pogadać… |
Do następnego razu Kochani!
Ciao!
:)))
Ps. kolejne terminy smakoterapiowych warsztatów, tematykę oraz szczegółowe informacje
znajdziecie tu: klik
🙂
a ja b ym prosila przepis na ten chlebek jaglany z pomarancza, wyglada cudnie
przepis wisi na blogu: http://smakoterapia.blogspot.com/2013/07/kruche-pierozki-z-kaszy-jaglanej.html
:)))
Czy mogłabym prosić o przepis na te pięknie wyglądające pierożki? Akurat i soczewicę i kaszę w domu mam, chyba jakiś znak, hahha 😉
Jokline77@onet.eu
piękne zdjęcia, tradycyjnie już burczy mi w brzuchu 😉 Pan Policjant najlepszy! a teraz idę szukać przepisu na jaglane ciacha 🙂 pozdrawiam!
Uwielbiam Twój blog 🙂 Pomijając szatę graficzną i przepiękne zdjęcia, z każdego przepisu bije pasja i radość życia 🙂 No i wszystko jest pomysłowe, smaczne i ZDROWE! 🙂
Chciałam też podziękować – Twój blog pomógł mi przekonać się do tego, że jedzenie może być przyjemnością i inaczej spojrzeć na pewne kwestie. Miałam anoreksję. Teraz gotuję razem z Twoim blogiem. 🙂
Ale Wam zazdroszczę … pozytywnie :)Tyle zdrowego jedzenia i pysznego, a i przepisów mnóstwo, o kunszcie już nie wspomnę 🙂
super ;3 chciałabym się kiedyś pojawić na takich warsztatach! ^^ na razie barzdo często korzystam z Twoich przepisów, lub trochę je modyfikuję, odkąd dowiedziałam się, że mam prawdopodobnie celiakie : ( Pozdrawiam i zapraszam do siebie : )
Takie mnóstwo pyszności, świetne warsztaty!
poproszę przepis na jaglane ciasteczka w dwóch smakach kuchniauli@gmail.pl, z góry dziękuję