Dziś mniej słów, więcej zdjęć.
Jeśli chcesz zrobić domowy jogurt wegański zajrzyj tu: klik
O aspektach technicznych poczytasz tu: klik
Miłego przeglądania!
🙂
Przygotuj składniki: gotowaną kaszę i nerkowce lub migdały (najlepiej namoczone)
Gotowa gęsta masa na jogurt (“serek jogurtowy”) już po podgrzaniu, w trakcie studzenia
Masa zaszczepiona bakteriami (wyjątkowo gęsta, na “serek jogurtowy”)
Pojemnik z masą wkładamy do jogurtownicy z gorącą wodą.
Zakręcamy i zostawiamy na 4 – 6 godzin
Gotowy, bardzo gęsty jogurt – “serek jogurtowy”
Gotowy jogurt naturalny
Genialny jogurt jaglano-nerkowcowy z malinami i ksylitolem
Czysty jaglany jogurt nie porażał smakiem. 😉

Ciao!
🙂

13 thoughts on “JOGURT JAGLANY CZYLI O ZWYCIĘSTWIE SZALONEJ MATKI EKSPERYMENTATORKI cz. 3 / krok po kroku”

  1. Robiłam jogurt kokosowy i jest mega pyszny 🙂 Zastanawiam się czy do zrobienia jogurtu jaglanego mogę użyć zaczynu pozostawionego z kokosowego ? Czy lepiej użyć nowych bakterii ?

  2. cudo… jemy codziennie… super do naleśników gryczano-quino'owych ;P … kochamy taki deser… czekamy na świeże owoce… wtedy chyba oszalejemy !!! cudowny pomysł i niesamowite jakie reakcje wywołuje info o jogurcie…… JAGLANYM !!! hehehe dziękujemy całym zdrowym serduszkiem…
    Aśka

  3. Z jednej strony sukces, bo mi bardzo smakował, z drugiej strony porażka,bo syn nie chce jeść – chyba przez te wyczuwalne zmielone migdały ;( Zastanawiam się,czy wyjdzie jogurt,jeśli migdały zastąpię mlekiem z migdałów (czyli wodą zmieloną z migdałami odciśniętą z ziarenek)?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.