Obserwuję ostatnio bum (!)
szaleństwo, 
niezwykłe zainteresowanie kaszą jaglaną na wszystkich frontach
(bo że z lodówki wyskakuje mi kasza to wiadomo ;)) ).
Piszą do nas Czytelnicy, sklepy, dziennikarze a wszyscy w sprawie… jaglanki!
Jaglana rulez!
I pomyśleć, że Matka Smakoterapia jeszcze dwa i pół roku temu znalazła w sieci kilka na krzyż przepisów na dania z jaglanką z czego 3/4 z nich zawierały jabłka, daktyle, cynamon i kurkumę albo imbir… (brrr! jedyna postać (na słodko) jakiej akurat nie lubię 😉 ).
Fajnie!
Naród będzie zdrowszy i szczęśliwszy! 😉
😀
A my w tym czasie… dalej swoje.
Warsztaty Smakoterapii z Kaszą Jaglaną w roli głównej w Nana Cafe.
Dziękuję wszystkim Uczestnikom za obecność (świadomą), za świetną atmosferę i dłuuugi stół pełen smakowitych, indywidualnie dopracowanych, pysznych roślinnych dań.
Całuję Was raz jeszcze!
:***
A teraz zapraszam do galerii:
Panel z zagadkami smakowymi 😉

Co to? 🙂

A to? 🙂

Zagadki okazały się niezbyt trudne… 🙂

Ale za to aromatyczne…

Zestaw “zagadek” z chlorofilem. 😉

Rozmowy… 🙂

budyń jaglany z gruszką i kardamonem

Mrrrrr! 🙂

Test!

w  toku!

budynie jabłkowe z cynamonem

Mleko jaglane

Jaglana czekolada

🙂

Trwają działania na wszystkich frontach.

Jeszcze tylko placki i sałatki

I można usiąść do wspólnego stołu. 🙂

Jest dobrze! 🙂

I bardzo kolorowo.

Na pierwszym planie pasta z soczewicy z kokosem i chili

😀

🙂

Carpaccio z buraczków z kolendrą

Hummus z buraczka i krem raw z warzyw

Carpaccio z buraczka z kiszoną cytryną

Pasta z chwasta 😉

Kończymy powoli smażyć placki… (z przygodami!)

🙂

Skradłam talerz J. do zdjęć. 😉

Czas zabrać coś na spróbowanie dla bliskich. 🙂

Ahoj!
😀

0 thoughts on “WARSZTATY SMAKOTERAPII – JAGLANE SZALEŃSTWO TRWA :)”

  1. O matko, co robić! Dopiero tu trafiłam i już zrobiłam chlebek, majonez z jaglanki i dużo musu jaglano -truskawkowego, a dzień taki krótki i na diecie staram się być, a przepisów tyle 🙂 no kurcze 🙂 Wielkie dzięki. Ola

  2. Cześć, od jakiegoś czasu uważnie czytam twoją stronę i muszę powiedzieć że publikujesz fajne wpisy.

    Moja znajoma wypowiada się na polskim forum mając w sygnaturce linka do siebie. Dzięki temu znacznie więcej osób odwiedza jej stronę. Robi to tutaj http://www.open-polska.eu na pewno i twoja strona na tym skorzysta i jeszcze więcej osób będzie ją odwiedzać.

  3. Ja też od niedawna śledzę bloga. Bardzo mi się podoba, jesteś prawdziwą cudotwórczynią jeśli chodzi o kaszę jaglaną.
    Ja mimo Twojego dokładnego przepisu nie potrafię jej ugotować na sypko i tak, żeby jej konsystencja zachęcała do jedzenia.
    Wczoraj wyszła mi breja, która po minucie się skleiła i wyglądał jak mamałyga.
    Nie wiem co robię źle? Może garnek za mały albo wody za mało? Nie wiem sama:(

    Agata

  4. Witam serdecznie, … chętnie bym na takie warsztaty się wybrała☺
    Wspaniała strona, fantastyczne przepisy – jestem zachwycona, choć od kilku lat gotuję zdrowo to tutaj znajduję wiele ciekawych nowych informacji i przepisów!
    Wszystkiego dobrego ♥!♥!♥!
    pozdrawiam
    justyna

  5. Mmmm….na sam widok ślinię się jak na słodycze!! A zdrowo! Niesłychane, jak apetycznie wyglądają wszystkie potrawy – aż żal, że nie można spróbować teraz zaraz 🙂 Wpadłam jak śliwka w kompot, a że jestem na samiuśkim początku mojej przygody z odkwaszaniem organizmu i walka ze słodyczami – staję się wiernym obserwatorem!

  6. Sama należę do tej grupy osób, które ostatnimi czasy pokochały jaglankę i muszę przyznać, że raczej mi to prędko nie przejdzie 🙂 Świetny pomysł z tymi warsztatami. Jak oglądam teraz zdjęcia tych jaglanych budyniów, to od razu robię się głodna, wyglądają znakomicie!

  7. trafiłam na Twój blog przypadkiem i chcę tu zostać na zawsze:):)
    na pierwszy rzut przetestowałam chlebek z kaszy i jest przepyszny! mam teraz mnóstwo inspiracji..oczywiście czekam na kolejne przepisy. pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.