Konia z rzędem temu,
kto domyśli się po jednym kęsie, jakie ingrediencje tworzą smak tej niebiańskiej pasty! ;)))
Moi polegli… 😉
To lubię najbardziej: BANALNE-GENIALNE!
W 5 minut wyczarowujesz zdrową pastę do chleba lub sos do sałatki.
Spróbujcie.
Jest pysznie.
🙂
Składniki:
kostka miękkiego tofu (mniej więcej wielkości kostki masła)
suszone pomidory w oliwie z oliwek (kilka sztuk + oliwa ok. 3 łyżki)
czosnek (ząbek, lub dowolnie)
garść bazylii (świeżej)
garść oregano (świeże)
trochę szczypiorku
sól do smaku
ksylitol do smaku (lub inny słodzik)
ocet jabłkowy (lub cydr, do smaku, ok.3-4 łyżki w zależności od stężenia)
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku.
Gotowe!
🙂
Smacznego!
Ciao!
🙂
Pyychaaa!!!
No niby na niektórych opakowaniach o tym zapewniają, ale właśnie…co do pewności – o, nieosiągalna! Pozdrawiam!
coś w tym jest… byle tylko była pewność że ta soja nie modyfikowana genetycznie, byłabym szczęśliwa. 😉 Usciski! 🙂
Naprawdę pyszne! Nigdy nie dość eksperymentów z tofu 🙂
Ola, ja nabyłam drogą kupna ;)) suszone pomidory prosto z Włoch i były obrzydliwe, za słone i nie do zjedzenia. Do domowych, zwykłych naszych polskich się nie umywają… Próbuj. Sprawdz może ten przepis bez pomidora. Z ziołami. Wielbię! 🙂 Uściski. 🙂
a wiesz, zrobiłam i się zachwyciłam! co prawda głównie konsystencją, bo smakowo to moje suszone pomidory mi nie podeszły 🙁 ale zdecydowanie eksperymentów ciąg dalszy nastąpi 🙂
Przeszło moje najśmielsze oczekiwania… 🙂 Polecam! :))
Dokładnie, genialne-banalne! 😉 Wygląda smakowicie. 🙂