I znowu one…
 teraz już powoli czas im powiedziec: żegnajcie.
Lato zmierza nieuchronnie ku… babiemu latu. 😉
Cudownie!
Czas zbiorów!
Ale póki co znów zgrzeszymy:
zapraszam na ostatnie poziomki.
Zatopimy je w kremowych lodach z … kaszą jaglaną i kokosem.
Smacznego!
🙂
Składniki na 4 foremki (duże):
ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki)
wiórki kokosowe (2/3 szklanki)
poziomki (garść)
coś do słodzenia (ksylitol, stewia, miód, do smaku)
Wykonanie:
wiórki kokosowe zalej wrzątkiem (1 szklanka) i pozostaw na 2 godziny. Następnie zmiksuj najgładziej i przelej przez sitko o gęstych oczkach. Teraz dołóż kaszę oraz słód do powstałego mleka kokosowego i zmiksuj maksymalnie całość.
Osobno rozetrzyj poziomki. Połącz fantazyjnie oba smaki w formie i włóż do zamrażalnika.
Gotowe po kilku godzinach.
Smacznego!
🙂
Ciao!
🙂

0 thoughts on “WEGAŃSKIE LODY NA PATYKU KREMOWO POZIOMKOWE”

  1. Jeśli nie masz foremki, nie mroź na na skałę, mieszaj co kilkanaście minut lody w pojemniku (w zamrażarce) i podaj jako „gałkowe” sorbety. 🙂
    Uściski!
    :)))

  2. Ale cudo, najgorsze że ja nie mam foremek i moje lody się nie udają 🙁 robiłam arbuzowe ale bez foremki wyszła jedna wielka skała lodu 🙁

    Świetne zdjęcie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.