Spontaniczne desery są najsmaczniejsze!
Przynajmniej u mnie.
😉
Kremowa konsystencja, porzeczkowo – kokosowy aromat…
Mmmmm….
Prosto, bardzo szybko
i zaskakująco dobrze!
Składniki:
puszka mleka kokosowego (400 ml )
garść porzeczek
ksylitol (2 łyżki lub do smaku)
lub stewia (szczypta, lub do smaku)
Wykonanie:
Puszkę mleka kokosowego włóż do lodówki na 24 godziny by „się ostało”, by gęsta część kokosowa oddzieliła się od kokosowej wody (możesz ją zużyć do koktajli).
Delikatnie otwórz puszkę i wyjmij gęścinę, dorzuć doń garść porzeczek, dowolny słodzik i zmiksuj.
GOTOWE!
Najszybszy deser świata… czyż nie?
Jeśli włożysz deser do lodówki, schłodzony osiągnie konsystencję bardzo gęstego kremu.
Też pysznie!
🙂
Smacznego!
Ciao!
🙂

 

0 thoughts on “KREM Z CZARNEJ PORZECZKI bez nabiału i cukru”

  1. Mniaamm. Jesteśmy po konsumpcji tego smakowego cuda, ale w wersji z czerwoną porzeczka i syropem z agawy 😉 Podeslalam linka dalej, umiescilam na str bloga, niech wszyscy dowiedzą sie o twoim talencie, Iwonko!♡♡♡

  2. Gosiu, połączenie smaków bardzo harmonijne. Mdła słodycz kokosa i kwaśna charakterność porzeczek. Dla mnie bomba, ale… co kto lubi! Pozdrawiam! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.