Wczytuję mapę...
Data/Czas
Date(s) - 18/04/2018
18:00 - 21:00
Lokalizacja
Pracownia Chata Puchaczy
Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, kasza jaglana, Książka Smakoterapia, warsztaty
WARSZTATY EDUKACYJNE I KULINARNE DLA ZABIEGANYCH!
W cenie karnetu WIEDZA, GOTOWANIE oraz
KSIĄŻKA!
Autorka: Iwona Zasuwa, założycielka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog, niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania (również dla dzieci i z dziećmi, Matka Prowadząca program tv „Ugotuj mi mamo” oraz Ugotuj mi mamo 2″ (dwie pierwsze serie na antenie kuchni +). Autorka bestsellerowej książki pt. Smakoterapia.
DRODZY! W związku z błyskawicznym wyprzedaniem wszystkich biletów na warsztat pierwszy, styczniowy, oraz 2 lutowe i pierwszy marcowy, otwieramy zapisy na piąte spotkanie na życzenie! Slow food w rytmie fast, czyli dla tych, którzy nie mają czasu na całodniowe gotowanie, w dodatku z poświęceniem weekendu! 😉
Co nas czeka?
ŻYJ ZDROWO – warsztat wiedzy
Edukuj się, dzięki temu zdobędziesz odpowiednią motywację do zmian w swojej kuchni!
ŚRODA 18.04 godz.18 – 19.30
Z doświadczeń Matki Smakoterapii, wiecznie żywe pytania:
Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego „odżywiam się zdrowo” a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?
1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Jelito – źródło odporności i… drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.
4. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy?
Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. 😉
5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować).
Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przewlekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania w praktyce.
Co ugotujemy?
WARSZTAT PRAKTYCZNy (GOTOWANIE) Błyskawiczny!
ŚRODA 18.04 godz. 19.30 -21.00
Szybkie przekąski dla zabieganych!
Podpowiedzi jak sobie radzić z gotowaniem w naszym pędzącym bezustannie życiu.
*gorąąąący kubek czerwonego barszczu BŁYSKAWICZNEGO prosto z buraka, nie z kartonu!
*sezamowa gryka mojego syna
*jaglanka jednogarnkowa w wersji wyrazistej z kurkumą i warzywami
*najlepsza pasta dwuskładnikowa!
*makaron z buraka w balsamico
*jaglana czekolada (zawsze ulubiony punkt programu)
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)
zapisy: poniżej
pytania: warsztaty@smakoterapia.pl
Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika. Książka w cenie! (dla uczestników całego pakietu zajęć!)
*Weźcie ze sobą:
uśmiech i dobry humor :)))))
nóż, ulubioną obieraczkę, fartuszek ;), pojemniczek/słoiczek jeśli zechcesz zabrać coś smacznego ze sobą.
Będziemy pracować w grupach nad wspólnym menu.
*koszt 85 zł od osoby za 1 warsztat wiedzy
*koszt 195 od osoby za 1 warsztat praktyczny
lub karnet na całość:
warsztat wiedzy + warsztat gotowania 249zł (w cenie książka Smakoterapii z dedykacją; koszt w sklepie smakoterapii 39zł plus przesyłka)
*KAMERALNA GRUPA – Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie wraz z potwierdzeniem wpłaty.
* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.
Uściski!
Iw
Matka Smakoterapia
Wyślij zgłoszenie na warsztat
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.