Ubiegły rok obfitował w wyjątkowe w moim smakoterapiowym życiu wydarzenia. Wielki sukces książki Smakoterapii, wielka fala wdzięczności od Czytelników, wiele warsztatów w całej Polsce, Akademia Smakoterapii dla najważniejszych istot na świecie czyli dzieci, spotkania z Wami, i te twarzą w twarz, i te za pośrednictwem dedykacji wpisywanych specjalnie dla każdego z Was i te w mediach i za pośrednictwem radia, prasy… CÓŻ ZA NIEOCZEKIWANA OBFITOŚĆ! 😀

To wspaniale, że tylu z nas chce się edukować, świadomie odżywiać, świadomie żyć, wybierać to co dla niego najlepsze. Zasługujemy na to! Na uważność na swoje emocje, na dobry posiłek i chwilę dla siebie w tym zagonionym świecie.

I taki właśnie planuję rok kolejny! Pełen spotkań z Wami i radości ze wspólnych odkryć, dzielenia się doświadczeniem ku obopólnej inspiracji.

Zaczynamy od Warszawy! 31.01.2018!

Autorka: Iwona Zasuwa, założycielka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog, niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania (również dla dzieci i z dziećmi, Matka Prowadząca program tv “Ugotuj mi mamo” oraz Ugotuj mi mamo 2″ (dwie pierwsze serie na antenie kuchni +). Autorka bestsellerowej książki pt. Smakoterapia.
DRODZY! Spotkanie na życzenie! Slow food w rytmie fast czyli dla tych którzy nie mają czasu na całodniowe gotowanie, w dodatku z poświęceniem weekendu! ?
Co nas czeka?
 
ŻYJ ZDROWO – warsztat wiedzy
Edukuj się, dzięki temu zdobędziesz odpowiednią motywację do zmian w swojej kuchni!
 
ŚRODA 31.01 godz.18 – 19.30
 
Z doświadczeń Matki Smakoterapii, wiecznie żywe pytania:
Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego “odżywiam się zdrowo” a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?
 
1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Jelito – źródło odporności i… drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.
4. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy?
Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. ?
5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować).
Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przewlekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania w praktyce.
 
Co ugotujemy?
 
WARSZTAT PRAKTYCZNy (GOTOWANIE) Błyskawiczny!
ŚRODA 31.01 godz. 19.30 -21.00
 
Szybkie przekąski dla zabieganych!
Podpowiedzi jak sobie radzić z gotowaniem w naszym pędzącym bezustannie życiu.
 
*gorąąąący kubek czerwonego barszczu BŁYSKAWICZNEGO prosto z buraka, nie z kartonu!
*sezamowa gryka mojego syna
*jaglanka jednogarnkowa w wersji wyrazistej z kurkumą i warzywami
*najlepsza pasta dwuskładnikowa!
*makaron z buraka w balsamico
*jaglana czekolada (zawsze ulubiony punkt programu)
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)
 
zapisy: https://www.smakoterapia.pl/warsztaty-dla-doroslych/
pytania: warsztaty@smakoterapia.pl
 
Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika. Książka w cenie! (dla uczestników całego pakietu zajęć!)
*Weźcie ze sobą:
uśmiech i dobry humor :)))))
nóż, ulubioną obieraczkę, fartuszek ;), pojemniczek/słoiczek jeśli zechcesz zabrać coś smacznego ze sobą.
Będziemy pracować w grupach nad wspólnym menu.
 
*koszt 85 zł od osoby za 1 warsztat wiedzy
*koszt 195 od osoby za 1 warsztat praktyczny
lub karnet na całość:
warsztat wiedzy + warsztat gotowania 249zł (w cenie książka Smakoterapii z dedykacją; koszt w sklepie smakoterapii 39zł plus przesyłka)
 
*KAMERALNA GRUPA – Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie wraz z potwierdzeniem wpłaty.
 
* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.
 
Uściski!
Iw
Matka Smakoterapia
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.