Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 12/05/2018
12:00 - 15:00

Lokalizacja
Look&Cook Studio Kulinarne

Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, Książka Smakoterapia, warsztaty


Slow food w rytmie fast czyli dla tych którzy nie mają czasu na całodniowe gotowanie, w dodatku z poświęceniem weekendu! ?

Co nas czeka?
 
ŻYJ ZDROWO – warsztat wiedzy
Edukuj się, dzięki temu zdobędziesz odpowiednią motywację do zmian w swojej kuchni!
Z doświadczeń Matki Smakoterapii, wiecznie żywe pytania:
Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego “odżywiam się zdrowo” a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?
 
1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Jelito – źródło odporności i… drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.
4. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy?
Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. ?
5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować).
Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przewlekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania w praktyce.
 
Co ugotujemy?
 
WARSZTAT PRAKTYCZNY (GOTOWANIE) Błyskawiczny!
Szybkie przekąski dla zabieganych!
Podpowiedzi jak sobie radzić z gotowaniem w naszym pędzącym bezustannie życiu.
 
*gorąąąący kubek czerwonego barszczu BŁYSKAWICZNEGO prosto z buraka, nie z kartonu!
*sezamowa gryka mojego syna
*jaglanka jednogarnkowa w wersji wyrazistej z kurkumą i warzywami
*najlepsza pasta dwuskładnikowa!
*makaron z buraka w balsamico
*jaglana czekolada (zawsze ulubiony punkt programu)
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)
 
Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika.

Weźcie ze sobą:
– uśmiech i dobry humor!
– Będziemy pracować w grupach nad wspólnym menu.
– warsztat wiedzy + warsztat gotowania 250zł
– KAMERALNA GRUPA – Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie wraz z potwierdzeniem wpłaty.
 
-> możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.
—> kup książkę i przyjdź po autograf Iwony Zasuwy.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc na stronie: KLIK!
Info:
501 245 218
506 048 506

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.