Data/Czas
Date(s) - 30/10/2017
18:00 - 21:00
Lokalizacja
Pracownia Smaku Jolanty Kleser
Tagi
WARSZTATY JESIENNE Z MATKĄ SMAKOTERAPIĄ – JEDZ PYSZNIE, ZDROWO I SEZONOWO
Zapraszamy na menu jesienne, które zawita do Katowic prosto z najnowszej, bestsellerowej już ksiażki Smakoterapii!
W kuchni ze Smakoterapią
Przyjrzymy się sezonowemu menu i przygotujemy proste, smaczne i niedrogie potrawy, dzięki którym poczujemy się gotowi na nadchodzącą zimę i nie straszne nam będą przeziębienia. Sięgniemy po zdrowe kasze w zaskakujących formach (paluszki – slow fast food!) oraz dostępne aktualnie warzywa (dynię, buraki, marchew, cebulę), a wszystko to w smakowitych potrawach i zaskakujących kombinacjach. Wszystkie dania przygotujemy bez cukru, nabiału i glutenu, z samych roślin! Przyjdź zarazić się entuzjazmem, jaki towarzyszy zdrowemu odżywianiu!
Razem ugotujemy:
- jaglane nachosy
- gryczane paluszki z makiem
- pastę z suszonych pomidorów
- zupę orientalną z jaglanką
- żurek roślinny z chrzanem
- buraczane burgery
- makaron z buraka
- ulubioną surówkę z kapusty z sezamem
- gorące kakao bez mleka i kakao
O prowadzącej:
Iwona Zasuwa – muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. We wrześniu wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę „Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”.
ZAPISY: http://www.pracowniasmaku.com.pl/warsztaty/warsztaty-jesienne-matka-smakoterapia-jedz-pysznie-zdrowo-sezonowo/