Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 30/10/2017
18:00 - 21:00

Lokalizacja
Pracownia Smaku Jolanty Kleser

Tagi


« WSZYSTKIE WARSZATATY

beets-2485052_960_720 copy

WARSZTATY JESIENNE Z MATKĄ SMAKOTERAPIĄ – JEDZ PYSZNIE, ZDROWO I SEZONOWO

Zapraszamy na menu jesienne, które zawita do Katowic prosto z najnowszej, bestsellerowej już ksiażki Smakoterapii!

W kuchni ze Smakoterapią

Przyjrzymy się sezonowemu menu i przygotujemy proste, smaczne i niedrogie potrawy, dzięki którym poczujemy się gotowi na nadchodzącą zimę i nie straszne nam będą przeziębienia. Sięgniemy po zdrowe kasze w zaskakujących formach (paluszki – slow fast food!) oraz dostępne aktualnie warzywa (dynię, buraki, marchew, cebulę), a wszystko to w smakowitych potrawach i zaskakujących kombinacjach. Wszystkie dania przygotujemy bez cukru, nabiału i glutenu, z samych roślin! Przyjdź zarazić się entuzjazmem, jaki towarzyszy zdrowemu odżywianiu!

Razem ugotujemy:

  • jaglane nachosy
  • gryczane paluszki z makiem
  • pastę z suszonych pomidorów
  • zupę orientalną z jaglanką
  • żurek roślinny z chrzanem
  • buraczane burgery
  • makaron z buraka
  • ulubioną surówkę z kapusty z sezamem
  • gorące kakao bez mleka i kakao

O prowadzącej:

Iwona Zasuwa – muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.

Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. We wrześniu wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę “Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”.

ZAPISY: http://www.pracowniasmaku.com.pl/warsztaty/warsztaty-jesienne-matka-smakoterapia-jedz-pysznie-zdrowo-sezonowo/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *