Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 17/11/2019
11:00 - 14:30

Lokalizacja
Cook Story by Samsung

Tagi
bez cukru, bez glutenu, bez nabiału


Serdecznie zapraszamy na kolejne wspaniałe warsztaty z Iwoną Zasuwą! Tym razem poznamy wspaniałe przepisy na jesienne smakołyki wzmacniające odporność oraz domowe kiszonki!

Prowadząca przeprowadzi krótki wykład na temat dlaczego tak ważne są probiotyki dla naszego zdrowia i odporności i co wiemy na temat ich skuteczności? Dowiemy się czym prócz tradycyjnych kiszonych ogórków i kapusty możemy wzbogacić naszą kuchnię w smaczne i zdrowe, oryginalne w smaku kiszonki. Iwona podpowie, jak je wykonać samodzielnie oraz zaprosi Was do degustacji gotowych, przygotowanych specjalnie na tę okazję zdrowych kiszonek.

A że nie samymi kiszonkami żyje człowiek, porozmawiamy o tym, czy mamy jeszcze szansę zadbać o naszą odporność przed nadejściem zimy, gotując i jedząc smaczne dania roślinne.

Wspólnie przygotujemy pyszne, pożywne potrawy, które nas wzmocnią  i przygotują na zimowy sezon!

Będzie bardzo smacznie! Zapraszamy

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Kiszonki:

  • Buraczany zakwas pełen żelaza i witamin
  • Różowy kalafior
  • Makaron z marchewki
  • Domowe napoje fermentowane
  • Kolorowa kiszona salsa

Jesienne smakołyki:

  • Rasowa dyniowa z czosnkiem
  • Warzywna zapiekanka z domowym sosem barbecue
  • Prosta potrawka z ziemniaków i fasoli mung
  • Pieczone jabłka z domową czekoladą
  • Jaglane gorące mleko czekoladowe

Podczas warsztatów woda, wybór herbat oraz kawa z ekspresu ciśnieniowego.

DODATKOWE INFORMACJE

Istnieje możliwość dokupienia wejściówki dla dziecka w cenie 50 zł.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć jeśli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

ZAPISY: KLIK!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.