Batonikowa nieko艅czaca si臋 seria!
馃榾
Dzi艣 pomara艅czowe batoniki z jagodami goji.
Prawd臋 m贸wi膮c, to jedyna forma w kt贸rej Pierworodny owe owoce goji przyswaja. 馃槈
Ta wersja batonik贸w jest idealna dla os贸b uczulonych lub unikaj膮cych nie tylko na nabia艂u, glutenu ale i wszelkiej ma艣ci orzech贸w. Sk贸rka pomara艅czowa eko – do przetestowania. Znakomita cz臋艣膰 alergik贸w z mojego 艣rodowiska cierpia艂a z powodu alergii na cytrusy, jak im si臋 wydawa艂o. Z czasem okaza艂o si臋, 偶e jest to raczej alergia na… 艣rodki chemiczne, kt贸rymi “traktuje si臋” cytrusy, bowiem po owocach eko nie miewali odczyn贸w alergicznych.
A teraz do pracy!
Potrzebujecie, w zale偶no艣ci od urz膮dzenia jakim dysponujecie, jakie艣 10 minut…
Spr贸bujcie.
Ca艂kiem smacznie!
Obliczy艂am w tak zwanym mi臋dzyczasie, 偶e koszt domowej roboty batonika waha si臋 pomi臋dzy 1.20 z艂 a 2z艂 z eko produkt贸w, w zale偶no艣ci od dodanych sk艂adnik贸w. A tych – mo偶e by膰 prawdziwa smakowa karuzela! Zajrzyjcie do batonik贸w najprostszych z daktyli i prosa (klik) l
ub do batonik贸w a la nutella (klik).
Do dzie艂a!
馃檪
batoniki amarantusowe
Sk艂adniki (eko):
daktyle suszone (trzy gar艣ci)
jagody goji suszone (gar艣膰)
sk贸rki pomara艅czowe (najlepiej domowe) suszone lub 艣wie偶e – kilka “paseczk贸w”
amarantus ekspandowany i/lub
proso ekspandowane (ilo艣膰 w sumie – 1/2-3/4 szklanki, lub do odpowiedniej konsystencji)
batoniki amarantusowe
Wykonanie:
Daktyle, jagody i sk贸rki zmiel w dowolnym urz膮dzeniu wysokoobrotowym, albo zmia偶d偶 w wyciskarce 艣limakowej lub zmiel w maszynce do mi臋sa (mo偶esz pr贸bowa膰 te偶 w niskoobrotowych urz膮dzeniach z dodatkiem wody ale, uwaga, masa nie moze by膰 zbyt wilgotna (zwieksz w贸wczas ilo艣膰 suchych sk艂adnik贸w). Ufomuj batoniki, szyszki lub pralinki, sch艂od藕 w lod贸wce i podawaj.
batoniki amarantusowe
Smaczego!
馃榾

2 thoughts on “BATONIKI AMARANTUSOWE – POMARA艃CZOWE Z GOJI”

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.