Nie wiedzieć czemu pałam wyjątkową miłością do koktajli w zielonym kolorze. Wszystkie kolory są w gęstych musach urzekające jednak soczysta zieleń to jest chyba to czego po długiej zimie i bardzo wolno nadchodzącej wiośnie trzeba mi najbardziej.
Jest wiele atrakcyjnych możliwości smakowych. Część zielonych roślin lubi jednak stracić kolor i przybiera burą nieapetyczną barwę. 😉 Z jarmużem jest inaczej. Warto po niego sięgnąć. Mimo iż jest dostępny w zimie, nie mam wówczas takiego apetytu na zimne koktajle i jest to zupełnie uzasadnione. Zatem korzystajmy z lata i koktajli.
🙂
składniki:
3-4 liście jarmużu
(możesz przemycić w tym koktajlu również liście pokrzywy)
1 banan
woda lub mleko roślinne (dodawaj stopniowo do uzyskania konsystencji którą lubisz)
sok z cytryny (do smaku)
Wykonanie:
składniki zmiksuj.
Gotowe.
🙂
Smacznego!
Czym można zastąpić jarmuż, którego nigdzie nie mogę dostać?
Mmmmm to musi być pyszne!
Zapraszam do podglądania moich początków 🙂
Dziękuję bardzo! Pędzę próbować. Będzie śniadaniowy z bananem, cytryną i pietruszką.
Twoja strona jest internetowym skarbem. Odkryłam Cię, poszukując przepisu na ugotowanie nieklejącej się jaglanki. Odkryłam przepis idealny i przy okazji – mój ulubiony blog.
Pozdrowienia!
Kasia
Kasiu Droga, przez 10 lat miksowałam stopką, od kilku mcy mam urządzenie wysokoobrotowe. Różnica jest jedynie w konsystencji (więcej grudek jeśli stopką). Uściski! 🙂
Droga Smakoterapio,
a czym miksujesz swoje zielone koktajle? Mam tylko blender ze stopką miksującą, da radę?
Moc serdeczności!
Kasia
Ja kupiłam w gospodarstwie Majlertów. 🙂 Pozdrawiam.
u Majlertów. 🙂 Daj mu szansę. Może jeszcze wyrośnie. 🙂
Caus.
Zrywany zimą jest delikatniejszy i mnie twardy. Lubię go za ten soczysty kolor. 🙂 Pozdrawiam! 🙂
Dziękuję! Uściski ślę! 🙂
Gdzie można kupić jarmuż?
A mogę się spytać, gdzie kupujesz jarmuż? Zasiałam swój, ale kurcze, chyba przez te ulewy nic nie wyrośnie 🙁
Nigdy go nie jadłam (piłam) ale musi smakować wybornie ! I ten kolor <3
pychotka!!!
pozdrawiam i weny kuchennej:):): zyczę