Nie przełknie tego. Nie ma mowy.
Maluch nie da rady. 
Przecież imbir wyczuwa z od pierwszej kropli herbaty, 
 którą mu podaję na polecenie pani doktor i NIE LUBI GO.
Myślenie Matki…. 😉
Ależ daj mu szansę kobieto!
No i masz.
„Uwielbiam tę lemoniadę Mamo!
Tylko bez paproszków!”
Ooookeeeey.
8-]

To najlepsza rekomendacja…
Wyrazista w smaku, orzeźwiająca dodatkiem mięty i cytryny z charakterną nutą świeżego imbiru w tle.
Cudo! 
Najzdrowsza domowa lemoniada ever!
🙂

Składniki:
imbir świeży ( ilość wg smaku, u nas około 2-3cm)
cytryna (1 sztuka)
ksylitol (ewentualnie miód do smaku)
Garść świeżej mięty.
woda (1 litr)

Wykonanie:
Imbir obierz, zetrzyj na tarce lub pokrój w cieniutkie plasterki (np za pomocą obieraczki do warzyw). Włóż do dzbanka, zalej 1/2 litra wrzątku, przykryj i pozostaw do zaparzenia.
Kiedy ostygnie, dorzuć posiekaną miętę, dodaj sok z połówki cytryny. Drugą połówkę pokrój na plasterki i również dodaj do dzbanka (wyszoruj skórkę lub obierz). Dodaj ksylitolu lub miodu do smaku i włóż całość do lodówki.

Po schłodzeniu dolej jeszcze 1/2 litra np mineralnej wody. Możesz również dodać lód.
Gotowe!

Smacznego!
Ciao!
🙂 

0 thoughts on “ZDROWA DOMOWA LEMONIADA”

  1. Uaaaaaaaau, Aniu, Patko! To najmilszy komentarz jaki dotąd przeczytałam. Barrrrrdzo się cieszę! 😀 Przesyłam usciski! :))))

  2. Witaj!
    Jestem oczarowana zarówno przepisami jak i smakiem potraw bo jak wiadomo przepis jedno a to co wychodzi, nie zawsze spełnia nasze oczekiwania. Przyznaję z ręką na sercu, że wszystko co zrobiłam do tej pory, smakowało wyśmienicie-pychotka jak to powiada moja córa.
    pozdrawiamy Ania i Patka

  3. Powiem Ci że dzisiaj odkryłam Twój blog. Jestem zachwycona!!!! Będę częstym gościem! Pozdrawiam M.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.