Spoglądam wstecz i widzę, że dawno już nie było żadnego przepisu z kaszą jaglaną… ;))
!!!
A przecież jemy ją codziennie.
Na przykład w takiej postaci.
Prosto, smacznie i pięknie.
Ulubione śniadanie Malucha
Składniki:
kasza jaglana (przepis na gotowanie)
jagody pasteryzowane (bez cukru)
olej ze słonecznika (nierafinowany, eko)
Wykonanie:
Ugotowaną kaszę włóż do miseczki suto wysmarowanej zdrowym, pachnącym olejem. Ubij łyżką tak by  po wyjęciu z miski kasza miała konkretny kształt.
Nałóż nań owoce.
Gotowe!
 🙂

Wersja z musem morelowym (bez cukru)

0 thoughts on “KASZA JAGLANA NA ŚNIADANIE :-)”

  1. mój niejadek pałaszuje wręcz kaszę z dodatkiem przesmażonych na oleju kokosowym jabłuszek + ciut rodzynek + cynamon + łyżeczka miodu + np. ziarna sezamu czy słonecznika. Słodkie, zdrowe, naturalne

  2. Generalnie jestem za zdrowym żywieniem, szczególnie dzieci. Jak jednak mam namówić malucha do zjedzenia tak zaserwowanej kaszy? Nie ma co ukrywać, że sama kasza jaglana ma smak raczej nijaki. Dodatek owoców ją nieco „poprawia”. Ale dziecko, które w przedszkolu je słodkie serki, płatki na mleku czy co tam jeszcze niestety niechętnie sięgnie po jaglankę bez słodzika w odpowiedniej ilości.

  3. Cieszę się. Kasza jaglana jest niezastąpiona, na pewno przysłuży się Waszemu zdrowiu.
    Świetne patenty Margot! Ja też mieszam różne kasze, czasem dodaję zioła, czosnek. Zawsze smakują inaczej. Pozdrawiam! 🙂

  4. a wiesz ,że u mnie w domu zaraziłam tym uwielbieniem do jaglanej wszystkich i jak robię ja zamiast ziemniaków na obiad(ziemniaki tez robię ,ale przeplatam kaszami-jaglana, gryczana nie palona lub palona z niepalona po pół, jęczmienna, kuskus razowy -biały czasami też, kasza orkiszowa, , ryż , makarony , kluski) to chyab się najbardziej z niej cieszą 😀

    p.s Iwona ,a co robisz na Wielkanoc z ciast i nie ciast, może bym coś ściągnęła?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.