Sposobów na przemycanie kaszy jaglanej w diecie Dziecięcia ciąg dalszy…
😉
Ta pyszna buraczkowa zupa to wariacja na temat barszczu ukraińskiego.
Możesz dodać do niej swoje własne składniki, nie zapominając o dodatku ugotowanej kaszy jaglanej.
Składniki:
buraki
marchew
por
seler
pietruszka
ziemniaki
ugotowana fasolka (opcjonalnie)
ugotowana kasza jaglana (obowiązkowo ;-))
ziele angielskie
liść laurowy
oliwa nierafinowana ze słonecznika eko
sól, pieprz, sos sojowy (eko)
czosnek
majeranek
Wykonanie:
Założywszy że posiadasz już ugotowaną fasolę i kaszę jaglaną
(jeśli nie ugotuj kaszę wg tego przepisu klik),
możesz przystąpić do gotowania zupy. Umyj i obierz warzywa, i pokrój w kostkę (możesz również ugotować warzywa w całości, prócz ziemniaków i pora, a pokroić je po ugotowaniu).
Wrzuć do wody warzywa, ziele, liść laurowy, całe ząbki czosnku.
Ugotuj warzywa do miękkości. Dodaj do zupy majeranek, sól, pieprz, sos sojowy i fasolę.
Nałóż na talerz kaszę jaglaną i wlej nań zupę a całość polej oliwą ze słonecznika.
Gotowe!
🙂
UWAGA.
Jeśli nie chcesz by Twoja zupa była klarowna, tylko lekko zagęszczona, jedną marchew, pietruszkę i seler ugotuj w całości a następnie zmiksuj na gładką masę i dodaj do zupy.
Smacznego!
Ciao!
🙂
Dzień dobry,
a jakie proporcje warzyw będą najlepsze, żeby smak był najlepszy? Ile buraków? ile marchewek?…
Dziekuję za odpowiedź.
Dziwna zupa muszę spróbować.Barszczu z kaszą jaglana nie jadłem.Pozdrawiam.