Coraz 艂atwiej dost臋pna i smaczna w orientalnej nucie.
馃檪
Sk艂adniki:
kapusta pak choi ( do kupienia w warszawie w gospodarstwie Majlert贸w)
艣wie偶y imbir ok 3cm
czosnek (do smaku) – niekonieczny
olej sezamowy
mas艂o klarowane
sos sojowy shoyu lub tamari
ocet ry偶owy
syrop ry偶owy (lub mi贸d)
Kapust臋 umyj, pokr贸j w centymetrowe pasy. Imbir i czosnek obierz i posiekaj drobno. Na patelni rozpu艣膰 艂y偶k臋 mas艂a klarowanego, wrzu膰 imbir i czosnek (mo偶esz doda膰 p艂atki chili je艣li lubisz ostre potrawy) i zanim zacznie si臋 rumieni膰 dodaj kapust臋.
Wymieszaj w miseczce 2 艂y偶ki sosu sojowego, 3 艂y偶ki octu  艂y偶eczk臋 syropu ry偶owego. Zalej kapust臋, wymieszaj i du艣 do mi臋kko艣ci. P艂yn zredukuj (je艣li Ci si臋 zredukuje zbyt szybko podlej potraw臋 wod膮). 
Po zdj臋ciu z ognia polej kapust臋 olejem sezamowym.
Nie przywi膮zuj sie do ilo艣ci sk艂adnik贸w w marynacie. Je艣li wolisz potrawy bardziej s艂one, bardziej kwa艣ne albo s艂odsze, dopraw potraw臋 na ko艅cu wed艂ug w艂asnego smaku samodzielnie dobieraj膮c proporcje sosu sojowego, syropu i octu.
Smacznego!
馃檪

danie obiadowe z pak choi

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.