Serków generalnie nie polecam ale raz na jakiś czas…
zwłaszcza kozi.
🙂
Składniki:
Świeży szpinak
ser kozi dojrzewający
(lub inny który lubisz, np pleśniowy, typu brie -byle bardzo dojrzały)
masło klarowane
czosnek
cytryna
pieprz
Składniki uduś na patelni w następującej kolejności: masło, odrobina czosnku, liście szpinaku, po chwili wrzuć pokrojony w kostkę ser. 
Wymieszaj. 
Zdejmij potrawę z ognia zanim szpinak straci zupełnie swój piękny kolor, skrop potrawę do smaku cytryną, posyp pieprzem. Nie sól jeśli używasz słonego sera!
Idealne do makaronu żytniego, albo z sadzonym jajem.
Smacznego!
🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.