Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 18/12/2018
18:00 - 21:00

Lokalizacja
Pracownia Chata Puchaczy

Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, kasza jaglana, Książka Smakoterapia, warsztaty


WARSZTATY EDUKACYJNE I KULINARNE DLA ZABIEGANYCH!
W cenie karnetu WIEDZA, GOTOWANIE oraz 
1 KSIĄŻKA!
Autorka: Iwona Zasuwa, założycielka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog, niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania (również dla dzieci i z dziećmi, Matka Prowadząca program tv “Ugotuj mi mamo” oraz Ugotuj mi mamo 2″ (dwie pierwsze serie na antenie kuchni +). Autorka bestsellerowej książki pt. Smakoterapia oraz nominowanej do “Oskarów Kulinarnych” na świecie Gourmand Awards:Smakoterapia 2.

To będzie wyjątkowe spotkanie! Garść teorii dotyczącej szeroko pojętego zdrowego odżywiania i wspólne gotowanie, ze świadomością, że Święta za pasem, a zaraz po nich normalne, codzienne życie!

WTOREK 18.04 godz.18 – 19.30

Z doświadczeń Matki Smakoterapii, wiecznie żywe pytania:
Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego “odżywiam się zdrowo” a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?

1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy? Diagnostyka plus medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
3. Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. 😉
4. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować).
Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przewlekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania w praktyce.

Co ugotujemy?

WARSZTAT PRAKTYCZNY (GOTOWANIE) Błyskawiczny!
WTOREK 18.12. godz. 19.30 -21.00

Podpowiedzi jak sobie radzić z gotowaniem w naszym pędzącym nieustannie życiu.

*barszcz czerwony BŁYSKAWICZNY prosto z buraka, nie z kartonu, dla tych co nie lubią długo stać w kuchni
*pierogi które zawsze się udają
*sezamowa gryka mojego syna – błyskawiczny pożywny posiłek!
*makaron z buraka w balsamico – wyjątkowo smaczny pomysł na podanie surowych buraków
*mocno czekoladowe i odżywcze praliny
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)
*świąteczna „herbatka” ze świeżych pomarańczy i ziół

Cały nasz stół będzie naturalny, roślinny, bez glutenu, nabiału i cukru bardzo mocno inspirowany tradycyjną oraz wigilijną kuchnią, aczkolwiek przystosowaną do naszych wymagań.

Masz pytania? Napisz: warsztaty@smakoterapia.pl

Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika. Książka Smakoterapia 2 w cenie! (dla uczestników całego pakietu zajęć!)
*Weźcie ze sobą:
uśmiech i dobry humor :)))))
fartuch kuchenny, pojemnik/słoiczek jeśli zechcesz zabrać coś smacznego ze sobą.
Będziemy pracować w grupach nad wspólnym menu.

karnet na całość:
warsztat wiedzy + warsztat gotowania 239zł (w cenie książka Smakoterapii z dedykacją; koszt w sklepie smakoterapii 39zł plus 16zł przesyłka)

lub

* bilet wyłącznie na warsztat wiedzy – koszt 85 zł od osoby za 1 warsztat wiedzy
* bilet wyłącznie na warsztat praktyczny – koszt 195 od osoby za 1 warsztat praktyczny

*KAMERALNA GRUPA – Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie wraz z potwierdzeniem wpłaty.

* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.

Uściski!
I do zobaczenia w pracowni!
Iw
Matka Smakoterapia

Wyślij zgłoszenie na warsztat

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.