Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 08/04/2017
14:00 - 20:30

Lokalizacja
Pracownia Chata Puchaczy

Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, chleb, kasza jaglana, pizza, warsztaty


ŻYJ ZDROWO – warsztat wiedzy

SOBOTA 08.04 godz.14-16.
(koszt indywidualny, bez karnetu – 75zl)

Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego odżywiam się zdrowo a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?

1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Nietolerancje czy alergie? Z doświadczeń Matki „Alergika”.
3. Jelito – źródło odporności i… drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.
4. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy?
Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. 😉
5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować). Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przeklekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania
6. Dieta jako jeden z kluczowych elementów interwencji w zaburzeniach zachowania u dzieci (ADHD, autyzm, ZA, „niegrzeczne dzieci”).

Co ugotujemy?

WARSZTAT PRAKTYCZNy (GOTOWANIE)
SOBOTA 08.04 GODZ. 16-20.30
koszt bez karnetu 215zł
Ulubione potrawy roślinne Z KASZĄ JAGLANĄ ORAZ GRYCZANĄ i nie tylko,
wytrawnie i na słodko

*pizza z gryki – (najlepsze bezglutenowe, zdrowe ciasto jakie „wyrosło” na moim blacie kuchennym!)
*wybitnie pyszne pierogi ruskie bez nabiału i glutenu!
*zupa krem orientalna z jaglanką z tego co pozostało z warzyw wczesną wiosną
*Płaski chlebek jaglany ze śliwką i cynamonem
*płaski chlebek jaglany z jarmużem
*nachosy z wędzoną papryką
*ziołowe masełko bez nabiału
*jaglane kokosanki (zdrowe przekąski w domu, do szkoły i w drogę)
*jaglane mleko (i opowieści o tym dlaczego napoje roślinne sklepowe omijamy szerokim łukiem)
*jaglana czekolada (zawsze ulubiony punkt programu)
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)

zapisy: smakoterapia.warsztaty@wp.pl

Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika. Kilka niepublikowanych dotąd przepisów. Czeka nas nieustające smakowanie przygotowywanych potraw. Gotowi?

*Weźcie ze sobą:
uśmiech i dobry humor :)))))
nóż, ulubioną obieraczkę, fartuszek ;), pojemniczek/słoiczek jeśli zechcesz zabrać coś smacznego ze sobą.
*adres – będzie podany mailowo
*koszt 215 od osoby za 1 warsztat praktyczny
koszt 75 zł od osoby za warsztat wiedzy
lub karnet:
warsztat wiedzy + 1 warsztat gotowania 260zł

*Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie oraz mailowe potwierdzenie wpłaty.

* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.

Uściski!
Iw
Matka Smakoterapia

ZAPISY: smakoterapia.warsztaty@wp.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.