Data/Czas
Date(s) - 24/11/2018
12:00 - 16:00
Lokalizacja
Let's cook!
Tagi
smakoterapia książka, warsztaty
Kulinarna podróż trwa! trasa promocyjna 2 książki Iwony Zasuwy
Smakoterapia na słodko i na wytrawnie w Let’s cook (Gorzów Wielkopolski!)
24.11.18 godz.12.00 ( sobota !! )
Z miłości do dziecka dzieją się w życiu matki niesamowite rzeczy! Bo któż by pomyślał, że z wyzwania jakim było gotowanie dla wybrednego alergika zrodzi się tyle pomysłów na przepyszne i zdrowe potrawy roślinne? Że jedzenie sezonowe, a więc i niedrogie, w rytmie slow, może być tak różnorodne, kolorowe i apetyczne?
Przy okazji wydania drugiej książki zapraszam na wspólne gotowanie i smakowanie prostych potraw roślinnych, bez cukru nabiału i glutenu.
Na słodko:
-sezamki domowe
-proste ciasteczka ze swieżą śliwką
-brownie wegańskie z owocami
-chlebek jaglany z suszoną śliwką
Na wytrawnie:
-bakłażan opiekany – najlepszy!
-genialne naleśniki z warzywami
-niezwykła zupa krem z poczciwej marchwi
-kluseczki nadziewane pysznościami – ulubione
O Smakoterapii:
Iwona Zasuwa – muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. W 2017 roku wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę „Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”, we wrześniu 2018 roku światło dzienne ujrzała jej kontynuacja „Smakoterapia 2”.
Koszt : 195 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań, napoje : kawa, herbata , woda, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos, fartuchy na czas warsztatów
Rezerwacje : info@letscok.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!