Mapa niedostępna

Data/Czas
Date(s) - 25/04/2024 - 25/07/2024
19:30 - 20:45

Tagi
chwasty, dzikie rośliny jadalne, online, warsztaty


Zapraszam serdecznie na prosty, krótki kurs rozpoznawania i wykorzystywania dzikich roślin jadalnych. Sięgniemy po najbardziej popularne, najprostsze do wykorzystania zioła i kwiaty. Opowiem Wam o tym jak je odróżnić od podobnych roślin, jak sporządzić z nich ciekawe dania oraz pokażę (w miarę możliwości) krótkie filmiki, które ułatwią Wam ziołowe wyprawy.
Zapisz się w formularzu: klik
PO CO NAM TA WIEDZA WŁAŚNIE TERAZ?
Tuż po świętach Wielkanocnych – to ostatni dzwonek na łagodny wiosenny detoks z wykorzystaniem dzikich roślin jadalnych a przy okazji doskonały pomysł na pozbycie się świątecznych nadmiarów. Po co robić detoks na wiosnę?
Dlaczego właśnie teraz ważna jest Wątroba, Krew, Odporność – którą budujemy już teraz na kolejną zimę?
Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w naszej wspólnej grupie, która powstała głownie na potrzeby osób, dla których zabrakło miejsc na  detoks wiosenny wyjazdowy. Substytutem tego spotkania na żywo będą nasze spotkania online.
UWAGA – spotkanie jest dla osób, które zaczynają przygodę z dzikimi roślinami, dla których niepożądane w naszych ogrodach rośliny to chwasty bez wartości i chciałyby to swoje spojrzenie na nie nieco zmienić. W naszym menu m.in. dziki szczypiorek, pokrzywa, gwiazdnica, rdestowiec, mniszek, pędy chmielu, kurdybanek, bez czarny, fiołki wonne itp. Również dla osób które chcą nauczyć się korzystać z podstaw medycyny chińskiej w praktyce, w celu profilaktycznym – JAK ŻYĆ ŻEBY NIE CHOROWAĆ.
GDZIE?
w grupie na FB – całe warsztaty możesz przeprowadzić we własnym fotelu!
W JAKIM TERMINIE?
25-30.04/2024 – uwaga! WSZYSTKIE SPOTKANIA ORAZ TREŚCI zostaną ZAPISANE W GRUPIE, nie musisz w nich uczestniczyć na żywo. Niczego nie przegapisz! Możesz wracać do treści przez 3 miesiące aż do 25.07.2024.

DATY I GODZINY spotkań na żywo online:
25.04.2024 (czwartek)  godz. 19.30 teoria
29.04.2024 (poniedziałek)  godz. 19.30 teoria
30.04.2024 (wtorek) godz. 19.30 praktyka

KOSZTY:

Rezerwacja miejsca w grupie to koszt  – 279zł

W cenie:

✅materiał pdf z informacjami
✅3 spotkania live na żywo na grupie na fb
✅teoria dotycząca zastosowania dzikich roślin w kontekście podstaw medycyny chińskiej (dla początkujących)
✅przegląd najbardziej popularnych dzikich roślin i podpowiedzi co z nich przygotować
✅spotkanie online w mojej kuchni i wspólne mini warsztaty online
✅miejsce w grupie na zadawanie pytań i dzielenie się doświadczeniem
✅dostęp do grupy przez 3 miesiące – niczego nie przegapisz! Uczysz się kiedy chcesz.
W cenie wszystkie aktywności warsztatowe
Miejsce rezerwuje wpłata na konto Smakoterapia po uprzednim zapisie w
FORMULARZU:  KLIKNIJ
mbank: 15 1140 2004 0000 3102 7878 1148
tytułem: warsztaty online  – dzika wiosna – imię i nazwisko, nick na FB

Iwona Zasuwa – Smakoterapia
wokalistka, pedagożka, dietetyczka TCM, odwieczna studentka zielarstwa (aktualnie z perspektywy TCM), homeopatka.  Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 25 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. W 2017 roku wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę “Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”, we wrześniu 2018 roku światło dzienne ujrzała jej kontynuacja “Smakoterapia 2”, natomiast w 2019 roku – Smakoterapia 3 – Spiżarnia, następnie Smakoterapia na wynos, oraz Smakoterapia – Żyj i jedz zdrowo, odporność na talerzu.

* Uwaga, w wyniku okoliczności niezależnych od organizatora, warsztat może zostać odwołany.

* Jeśli Twoim poważnym problemem są finanse – napisz do mnie. Jedna z osób wybranych będzie mogła odbyć warsztat w zmniejszonych kosztach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.