Mapa niedostępna

Data/Czas
Date(s) - 15/06/2020
19:00 - 20:45

Tagi
Książka Smakoterapia, warsztaty


Zapraszam serdecznie na prosty, krótki kurs rozpoznawania i wykorzystywania dzikich roślin jadalnych. Sięgniemy po najbardziej popularne, najprostsze do wykorzystania zioła i kwiaty. Opowiem Wam o tym jak je odróżnić od podobnych roślin, jak sporządzić z nich ciekawe dania oraz pokażę krótkie filmiki, które ułatwią Wam ziołowe wyprawy.
UWAGA – spotkanie jest dla osób, które zaczynają przygodę z dzikimi roślinami, dla których niepożądane w naszych ogrodach rośliny to chwasty bez wartości i chciałyby to swoje spojrzenie na nie nieco zmienić. W naszym menu m.in. dziki szczypiorek, gwiazdnica, rdestowiec, mniszek, pędy chmielu, kurdybanek, bez czarny i fiołki wonne.
Koszt spotkania do dnia 1.06.2020 to 49zł.

ZAPISY I INFO O PŁATNOŚCI W FORMULARZU: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLbmkINwNdRWxUA69k09imLK-KIu25G4PAjB5LcGNkr4eHag/viewform?usp=sf_link

Wypełniając ten formularz zgłaszasz się na warsztat DZIKIE ROŚLINY JADALNE,
który poprowadzi IWONA ZASUWA: 1 termin – 15.06.2020 godz.18 – 19.45
Po otrzymaniu Twojej wpłaty, wpiszę Cię na listę uczestników. Dzień przed warsztatem, na podany przez Ciebie adres mailowy wyślę zaproszenie do pokoju spotkań, który zostanie otwarty o godz. 17.45 dnia 15.06.2020 (poniedziałek)

O Smakoterapii:
Iwona Zasuwa – muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 21 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. W 2017 roku wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę “Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”, we wrześniu 2018 roku światło dzienne ujrzała jej kontynuacja “Smakoterapia 2”, natomiast w 2019 roku – Smakoterapia 3 – Spiżarnia.

One thought on “DZIKIE ROŚLINY JADALNE – podstawowy kurs rozpoznawania i wykorzystania w menu”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.