Frytki.
Ukochane danie niemal wszystkich Dzieciaków.
Młodego też.
Dziś testujemy „marchwiofryty” z ziołowym aromatem.
Nasze są lekko al dente (młody nie znosi miękkich warzyw).
Wypróbujcie.
🙂
Składniki:
marchew 
majeranek
kolendra (nasiona mielone)
sól (opcjonalnie)
olej kokosowy
Wykonanie:
Marchew umyj, obierz, pokrój w słupki i umieść w naczyniu do zapiekania. Posyp suto ziołami,  okraś niewielką ilością oleju kokosowego.
Piecz w temperaturze 175 stopni około 45 minut.
Sprawdzaj miękkość i wybierz twardość (miękkość) jaka Ci odpowiada.
Gotowe!
Ciao!
🙂

0 thoughts on “AROMATYCZNE FRYTKI Z MARCHWI”

  1. Tak, może to być olej kokosowy, ale może być też dowolny inny olej byle nie rafinowany. Każdy olej nada potrawie inny smak (poza rafinowanym, on nie ma smaku i aromatu :/ ). Warto warzywa wymieszać z ziołami i olejem bardzo dokładnie a potem upiec. 🙂 Pozdrawiam! 🙂

  2. Jestem tu absolutnie nowy i początkujący. Czy mam rozumieć , że frytki pieczemy na niewielkiej ilości oleju kokosowego? Innego oleju w przepisie nie znalazłem. A może źle zrozumiałem?

  3. Boże Iwonko….jesteś objawieniem !!!! Śledzę już Twoje przepisy od dawna, ale nigdy nie próbowałem ich robić….gdy od dwóch miesięcy je stosuję zrzuciłem już 10 kilo….NIESAMOWITE !!!! Smaczne, zdrowe, syte i….dietetyczne 🙂

  4. Próbuj PinkAlice. Pieczone warzywa to cudeńka. Zwłaszcza słodkie. Cukier się krystalizuje, są słodkie jak by je ktoś polał miodem…. Ale jak mniemam od jakości warzywa też wiele zależy. Pozdrawiam! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.