W miniony weekend, w gronie Niezwodnie Fantastycznych Czytelniczek Smakoterapii,
przywitaliśmy nowe letnie menu warsztatowe.
Gotowanie w lecie wiąże się z wieloma wyzwaniami 😉
Kuchnia – upał z nieba, upał z garnka… ufff!
Pogoda postanowiła być dla nas niezwykle łaskawa. Upał zelżał.
Prawie pięć godzin w smakoterapiowej kuchni – to nie lada wyzwanie!
Przygotowałyśmy 100% roślinne menu.
Zajrzyjcie do galerii
(choć niektóre potrawy, takie jak zupa krem orientalna,
gazpacho Matki Samkoterapii czy koktajle, w zasadzie nie doczekały zdjęć). 😉
Było twórczo, smacznie i serdecznie!
Dziękuję Wam, Dziewczyny!
:*
Dzięki uprzejmości firmy Vorwek – wypożyczeniu urządzeń Thermomix,
mogłyśmy w ramach warsztatów wykonać 200% normy! 😉
Dużo przepisów, dużo potraw, mimo ograniczonego czasu.
Dziękuję, w imieniu swoim i zainspirowanych Warsztatowiczek!
🙂
Bakalie czekają. 🙂
Warzywa – wyjątkowo nie tylko sezonowe. Inspiracja ma wystarczyć na cały rok. 🙂
Czosnek upiecze się w chlebie
Ulubione, nie tylko bliskowschodnie: kmin rzymski (kumin), kurkuma, chilli, kozieradka…
Pomarańcze również upieką się w chlebku (orientalnym z czernuszką)
Cudowne pralinki w obiektywie Patti.
Będzie koktajl malinowy (jagody czekają na swoją kolej) na bazie mleka jaglanego ulubionego. W obiektywie Patti.
Koktajle gotowe! 😀
Moniczka wie wszystko o sprzęcie Thermo. Krótki kurs obsługi. 🙂 Dziękujemy Ci, Kochana!
Chlebek jaglany, pieczony z pomarańczą i aromatycznymi przyprawami.
Nasz hit (nie tylko) lata – naczosy z kaszy jaglanej. Z wędzoną papryką. OMG!
Coś odświeżającego…
Warzywa na parze z marynatą imbirowo – czosnkowo – sezamową.
I znów one! Pożywne i zdrowe słodycze. 🙂
Twarożek wytrawny z migdałów, z dodatkiem warzyw, kopru i dymki.
Zestaw sałat z pomidorami i vinegrette, w tle chlebki, pasta/hummus z fasoli adzuki i warzywa w marynacie.
Wegańskie mascarpone okraszone malinami, goji i płatkami migdałów.
My i konsumpcja. 😉
Warzywa na parze w marynacie czosnkowo-imbirowo-sezamowej.
I znowu my! 😀
Warzywa w marynacie w bliskim planie.
Wegańskie mascarpone
Część stołu w obiektywie Patti
Hummus z fasoli adzuki.
Jest jeszcze koktajl malinowy na mleku jaglanym. 🙂
I pożegnalne chipsy – nachosy z kaszy jaglanej.
Uściski!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach!
GDAŃSK 26.07 lub 27.07
WARSZAWA 22.08 lub 23.08.
😀
Ciao!