Dziś smaczne, zielone pesto.
Skład NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypróbujcie.
🙂
Składniki:
dwie garści rukoli
dwie garści nerkowców
pół cytryny
oliwa z oliwek (2-3 łyżki)
ząbek czosnku
sól do smaku
garść liści bazylii
Wykonanie:
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Dopraw solą do smaku.
Gotowe!
Ciao!
🙂
Dziękuję za ten przepis. U mnie w domu tylko ja jem rukolę (którą ubóstwiam;), ale całego pudełka, w jakim jest sprzedawana, nigdy nie jestem w stanie zjeść. No, ale to pesto!!!! 🙂
Smacznego! Domowe pesto zawsze najlepsze! Pozdrawiam serdecznie! 😀
U nas nadal tradycyjne kanapki… Tyle tylko, że z własnoręcznie pieczonego pieczywa.
Jak się zachowuje takie pesto w zetknięciu z chlebem? Czy jeśli np zrobię kanapki do szkoły wieczorem, na drugi dzień nie będą rozmoknięte od oliwy?
Pozdrawiam 🙂
Świetne wieści! :)))) Pozdrawiam! 😀
Wyszlo genialnie;)
OOOOOOOOOO super.TO ja dzis chlebki jaglane poćwicze;) i pesto;):) dziekuje !!!!
Pewnie! Pestki słonecznika? Dyni? :))
Czy mozna zastapic nerkowce innym skladnikiem”nie orzechowym”???
Witam i zapraszam! Smacznego! :)))
Uwielbiam!