Dzi艣 smaczne, zielone pesto.
Sk艂ad NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypr贸bujcie.
馃檪
Sk艂adniki:
dwie gar艣ci rukoli
dwie gar艣ci nerkowc贸w
p贸艂 cytryny
oliwa z oliwek (2-3 艂y偶ki)
z膮bek czosnku
s贸l do smaku
gar艣膰 li艣ci bazylii

Wykonanie:
Zmiksuj sk艂adniki na g艂adk膮 mas臋.
Dopraw sol膮 do smaku.
Gotowe!

Ciao!
馃檪

10 thoughts on “PESTO z RUKOLI”

  1. Dzi臋kuj臋 za ten przepis. U mnie w domu tylko ja jem rukol臋 (kt贸r膮 ub贸stwiam;), ale ca艂ego pude艂ka, w jakim jest sprzedawana, nigdy nie jestem w stanie zje艣膰. No, ale to pesto!!!! 馃檪

  2. U nas nadal tradycyjne kanapki… Tyle tylko, 偶e z w艂asnor臋cznie pieczonego pieczywa.
    Jak si臋 zachowuje takie pesto w zetkni臋ciu z chlebem? Czy je艣li np zrobi臋 kanapki do szko艂y wieczorem, na drugi dzie艅 nie b臋d膮 rozmokni臋te od oliwy?
    Pozdrawiam 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.