Dzi艣 smaczne, zielone pesto.
Sk艂ad NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypr贸bujcie.
馃檪
Sk艂adniki:
dwie gar艣ci rukoli
dwie gar艣ci nerkowc贸w
p贸艂 cytryny
oliwa z oliwek (2-3 艂y偶ki)
z膮bek czosnku
s贸l do smaku
gar艣膰 li艣ci bazylii

Wykonanie:
Zmiksuj sk艂adniki na g艂adk膮 mas臋.
Dopraw sol膮 do smaku.
Gotowe!

Ciao!
馃檪

10 thoughts on “PESTO z RUKOLI”

  1. Dzi臋kuj臋 za ten przepis. U mnie w domu tylko ja jem rukol臋 (kt贸r膮 ub贸stwiam;), ale ca艂ego pude艂ka, w jakim jest sprzedawana, nigdy nie jestem w stanie zje艣膰. No, ale to pesto!!!! 馃檪

  2. U nas nadal tradycyjne kanapki… Tyle tylko, 偶e z w艂asnor臋cznie pieczonego pieczywa.
    Jak si臋 zachowuje takie pesto w zetkni臋ciu z chlebem? Czy je艣li np zrobi臋 kanapki do szko艂y wieczorem, na drugi dzie艅 nie b臋d膮 rozmokni臋te od oliwy?
    Pozdrawiam 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.