Nic wielkiego.
Ananas.
Szczypta cynamonu.
Karmelizujesz…
I niebo w gębie.
🙂
Składniki:
świeży ananas
cynamon
ksylitol lub miodek majowy (przepis)
rum (w wersji dla dorosłych)
Wykonanie:
Ananasa obierz, pokrój w kawałki i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp cynamonem, posmaruj miodkiem lub posyp odrobiną ksylitolu albo ksylitolem stopionym na patelni. W wersji „dla dorosłych” wymieszaj miodek (ksylitol) z rumem i polej owoce. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz, nakłuwając od czasu do czasu owoce.
Wyjmij kiedy uznasz za stosowne.
Możesz je podpiec bardziej lub mniej.
Smacznego!
Ciao!
A można dać zwykłego miodu? Mam dostęp do ekologicznego miodku od sąsiada babci, także jestem pewna jego jakości 😉
Hehehehe! Dobre! 😀 Pozdrawiam! 😀
To musi być znak! Wczoraj dostałam na prezent kawał ananasa. A przedwczoraj właśnie uzupełniłam zapasy cynamonu. Znak :)))
Mmmmmm….rrr. Au. ;))) Pomiędzy kęsami. 😀
Musi być pyszne! Uwielbiam ananasy!