W takiej oprawie wszystko smakuje, fakt.
Ale wpiszę, bo zapomnę. A było prosto, smacznie i zdrowo.
A oto jedno z dań:
🙂
Skład:
ugotowane jaja
jarmuż (kilka liści)
sos sojowy tamari lub shoyu
szlachetna oliwa (np z pestek słonecznika)
cytryna
pieprz
Jarmuż ugotuj saute, na parze lub w bardzo małej ilości wody (podlewaj jeśli się wygotuje), do zjadliwej przez Ciebie postaci (ja lubię lekko al dente), następnie odcedź i wymieszaj z sokiem z cytryny, sosem sojowym i oliwą (proporcje zależą od Twoich preferencji).
Wyłóż na talerz, połóż nań ugotowane jajka i posyp pieprzem.
Jarmuż to bardzo wartościowa odmiana kapusty, zwłaszcza dla wegetarian, ponieważ posiada duże ilości łatwo przyswajalnego żelaza.
Smacznego!
🙂
Pozdrawiam Szanownych Mieszkańców Lasu! :)))