Doskonale smakuje z plackami z kaszy jaglanej (poprzedni przepis).
Możesz jej również użyć jako dipu do warzyw pokrojonych w słupki itd… itp….

🙂

Skład:
ugotowana fasola adzuki (sklepy eko), mały garnuszek
szlachetna oliwa z oliwek
pomidory suszone
czosnek
cytryna
świeża bazylia
trochę soli
(w wersji skromniejszej i troche mniej zdrowej
suszone pomidory zastąp łagodnym ketchupem dobrej jakości (ok 4 łyżki)
i nie dodawaj cytryny)

Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Pasta w mojej wersji ma lekko słodkawy, czosnkowy, kwaskowy smak.
Smacznego!
🙂
śniadanie z plackami z kaszy jaglanej:

13 thoughts on “PASTA Z FASOLI ADZUKI. Banalna – genialna! :)”

  1. Swietnie smakuje. Wreszcie wiem jak zuzyc swoje zapasy fasolki 🙂 Nie blenduje masy na idealna paste,tak bardziej nam smakuje.

  2. Lepiej nie dodawać za duzo oliwy. Woda świeża lub z gotowania fasoli wystarczy (adzuki nie powoduje wzdęć więc nie trzeba unikać tej w której fasola była gotowana). 🙂

  3. dzisiaj robiłam, ale troszkę nie wyszła. Za gęsta i sucha. Dodajecie wody czy po prostu duzo oliwy z oliwek? ładny brązowawy kolor pasty to chyba od pomidorów suszonych głównie, bo u mnie wyszedł kolor jasno brązowy:)

  4. Smakuje i pachnie bardzo po włosku za sprawą świeżej bazylii, czosnku, dobrej oliwy i pomidorów (zwłaszcza suszonych). Trzeba spróbować! Uwaga! Uzależnia! 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.