Dziś poświąteczna przypominajka.
Już w najbliższy weekend z radością spotkam się z Poznaniakami!!!
😀
Bardzo się cieszę z tego wydarzenia bo Poznań, aktywne miasto,
pojawia się niezwykle często, i do tego serdecznie,
w smakoterapiowych kontaktach z Czytelnikami.
:***
Zatem, stało się!
Wreszcie poznam Was nie tylko wirtualnie!
Będziemy jaglanić w sobotę i w niedzielę!
Wszystkich chętnych na smakowite eksperymenty w kuchni albo…
na „odtrutkę” po świątecznych barszczach, jajkach i mięsach, 😉
zapraszam.
Ostatnie miejsca czekają.
🙂
Jak się okazuje – jaglanych pomysłów na domowe pyszne dania, przekąski i słodycze – nigdy dosyć.
Będą kolejne smakowite i zdrowe przekąski gotowane na bazie naturalnych składników. Bez chemii, bez przetworzonych produktów, bez cukru, bez nabiału, bez glutenu. Niemal wszystkie przygotowywane przez Uczestników potrawy będą zawierać kaszę jaglaną jako jeden ze elementów, często w zaskakujących kombinacjach. Eksperymenty, gotowanie, smakowanie! 😀
Czego spróbujemy tym razem?
W programie:
Chlebek jaglany w 4 smakach (naturalny z czosnkiem, gryczano – jaglany, „włoski”, orientalny)
Smalec wegański
Hummus z czerwonej fasoli
Pesto wegańskie z sezonową zieleniną lub wegański twarożek
Zupy – niespodzianki (kremowa orientalna i „swojska” 😉 )
Kasza z warzywami na parze
Czekolada z kaszy jaglanej
Znakomite ciasteczka bez mąki w dwóch smakach
Lemoniada cytrynowo – imbirowa
Lemoniada zielona dla odważnych
*Wszystkie potrawy są wegańskie (100% roślinnej kuchni), przygotowane bez nabiału, cukru i glutenu.
*Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika. Kilka niepublikowanych dotąd przepisów.
Zgłoszenia: smakoterapia.warsztaty@wp.pl.
Salon Vowerk – POZNAŃ, ul. Kutrzeby 16G lok.109, 26.04 (sobota) lub 27.04 (niedziela)
Do zobaczenia!
Uściski!
Iw
😀