Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 18/03/2017
16:00 - 19:00

Lokalizacja
Look&Cook Studio Kulinarne

Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, chleb, warsztaty


NARESZCIE w ZIELONEJ GÓRZE !!! – zapisy: KLIK!
Iwona Zasuwa – „Matka Smakoterapia” ze Smakoterapia
muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+, autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. Pracuje nad pierwszą częścią książki z przepisami Smakoterapii.

Program warsztatów:
Wszystkie potrawy oparte na naturalnych, nieprzetworzonych, roślinnych składnikach, bez nabiału, cukru i glutenu.

Drugi warsztat:

pierogi bezglutenowe najlepsze

chleb gryczany błyskawiczny z czarnuszką

masełko ziołowe wegańskie

złocisty mus kurkumowy idealny na zimę

praliny czekoladowe bez czekolady

gorąca czekolada bez mleka i kakao

CENA 220 zł od osoby

Iwona o sobie:
„Potrzeba matką wynalazku”, powiadają. No coż, tak już jest, że najczęściej „coś” zmusza nas by zmienić dotychczasowy sposób myślenia w kuchni. Niestety? Albo na szczęście.
W mojej kuchni zawsze było zdrowo… Tak mi się przynajmniej wydawało. ? Slow food, warzywa, ryby, niewiele mięs, kuchnia śródziemnomorska, orientalna, mało słodyczy…
Po czym na świecie pojawił się Maluch i okazało się, że takie myślenie jest zupełnie niewystarczające.
Nadszedł czas by jeść to co nam naprawdę służy. Mnie i mojej rodzinie. Mojemu Małemu Księciu, który, obdarowany alergią i innymi problemami współczesnych Maluchów, wymaga ode mnie zmiany dotychczasowych przyzwyczajeń tak, by żyło mu się zdrowo, smacznie, bez niepotrzebnych obciążeń… Zatem nasz profil to dieta skłaniająca raczej się ku wegetariańskiej (nawet wegańskiej), bez pszenicy, z ograniczeniem glutenu, z całkowitą eliminacją cukru (co nie znaczy ze nie jest słodko ;-), bez nabiału (czasem z wyjątkiem jaj i masła klarowanego).
Precz z wszelką żywnością przetworzoną, z półproduktami, wędlinami, sklepowymi chlebami itd… Ale wiecie jak jest. Miej zasady łam zasady. Daleko nam do „faszyzmu na talerzu”… ?
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.

Jesteś tym co jesz… i chorujesz też głównie dzięki temu co jesz lub czego nie jesz.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

One thought on “ZIELONA GÓRA – warsztat II”

  1. Ciekawy masz ten blog. Lubię tu wracać bo wszystkie wpisy czytam z uwagą. Twoje notki czyta się lekko co sprawia że człowiek się nie męczy czytając go. Tak trzymaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.