Data/Czas
Date(s) - 27/04/2018
18:00 - 22:00
Lokalizacja
K5 - Akademia Kulinarna
Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, warsztaty
Gdynia – 27 kwietnia godzina 18
czas trwania 4 h
Iwona Zasuwa, założycielka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog, niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania (również dla dzieci i z dziećmi, Matka Prowadząca program tv „Ugotuj mi mamo” oraz Ugotuj mi mamo 2″ (dwie pierwsze serie na antenie kuchni +). Autorka bestsellerowej książki pt. Smakoterapia.
Zapraszam na sezonowe menu!
Przygotujemy proste, smaczne potrawy służące naszemu zdrowiu. Sięgniemy po zdrowe kasze w zaskakujących formach (paluszki! slow fast food!) oraz dostępne aktualnie warzywa (buraki, marchew, kapustę, cebulę, zdrowe przetwory) a wszystko w smacznych potrawach. Wszystkie dania przygotujemy bez cukru, nabiału i glutenu, z samych roślin. Przyjdź zarazić się entuzjazmem jaki towarzyszy zdrowemu odżywianiu!
Przygotujemy
– jaglane nachosy
– płaski chleb jaglano- gryczany z rozmarynem
– gryczane paluszki z makiem
– pastę z suszonych pomidorów
– zupę orientalną z jaglanką
– buraczane burgery
– makaron z buraka
– ulubioną surówka z kapusty z sezamem
– gorące kakao bez mleka i kakao
Zapisy: Klik!!!