Data/Czas
Date(s) - 17/11/2019
11:00 - 14:30
Lokalizacja
Cook Story by Samsung
Tagi
bez cukru, bez glutenu, bez nabiału
Serdecznie zapraszamy na kolejne wspaniałe warsztaty z Iwoną Zasuwą! Tym razem poznamy wspaniałe przepisy na jesienne smakołyki wzmacniające odporność oraz domowe kiszonki!
Prowadząca przeprowadzi krótki wykład na temat dlaczego tak ważne są probiotyki dla naszego zdrowia i odporności i co wiemy na temat ich skuteczności? Dowiemy się czym prócz tradycyjnych kiszonych ogórków i kapusty możemy wzbogacić naszą kuchnię w smaczne i zdrowe, oryginalne w smaku kiszonki. Iwona podpowie, jak je wykonać samodzielnie oraz zaprosi Was do degustacji gotowych, przygotowanych specjalnie na tę okazję zdrowych kiszonek.
A że nie samymi kiszonkami żyje człowiek, porozmawiamy o tym, czy mamy jeszcze szansę zadbać o naszą odporność przed nadejściem zimy, gotując i jedząc smaczne dania roślinne.
Wspólnie przygotujemy pyszne, pożywne potrawy, które nas wzmocnią i przygotują na zimowy sezon!
Będzie bardzo smacznie! Zapraszamy
SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH
Kiszonki:
- Buraczany zakwas pełen żelaza i witamin
- Różowy kalafior
- Makaron z marchewki
- Domowe napoje fermentowane
- Kolorowa kiszona salsa
Jesienne smakołyki:
- Rasowa dyniowa z czosnkiem
- Warzywna zapiekanka z domowym sosem barbecue
- Prosta potrawka z ziemniaków i fasoli mung
- Pieczone jabłka z domową czekoladą
- Jaglane gorące mleko czekoladowe
Podczas warsztatów woda, wybór herbat oraz kawa z ekspresu ciśnieniowego.
DODATKOWE INFORMACJE
Istnieje możliwość dokupienia wejściówki dla dziecka w cenie 50 zł.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć jeśli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZAPISY: KLIK!