Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 11/02/2017
10:00 - 12:30

Lokalizacja
Pracownia Chata Puchaczy

Tagi
bez cukru, bez nabiału, bezglutenowe, chleb, kasza jaglana


Zaprasza Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog, niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania dla dzieci i z dziećmi, Matka Prowadząca program tv „Ugotuj mi mamo” oraz Ugotuj mi mamo 2″ (dwie pierwsze serie na antenie kuchni +).
Akademia Smakoterapii to miejsce gdzie gotuje się bez cukru, nabiału i glutenu oraz bez innych „bezów” jeżeli jest taka potrzeba. To miejsce dla KAŻDEGO DZIECKA, które chce gotować z innymi i uczyć się co jest zdrowe a czego należy unikac w diecie i dlaczego.
Przyślij do nas swoje dziecko jeśli:
– nie chce próbować niczego nowego pomimo Twoich usilnych starań i kulinarnych wygibasów
– nie lubi z Tobą gotować 😛
albo
– uwielbia próbować nowe smaki!
– uwielbia gotować! 😀

Gotowi?
Otwieramy zapisy na warsztaty!
Wszystkie potrawy dzieci wykonają SAME z niewielką moją pomocą. Dwie pierwsze zgłoszone rodziny mogą towarzyszyć najmłodszym dzieciom (7-9lat).
Produkty przygotowane na warsztaty są w większości ekologiczne, certyfikowane.
Oczywiście nie obędzie się bez dyksusji „co? z czym? dlaczego? i po co w ogóle??” Zasiewamy ziarno wiedzy a podlewanie zostawiamy już Wam drodzy Rodzice!

SOBOTA godz.10-12.30

11.02. – PIECZEMY DOMOWE PYSZNE CHLEBY! Dlaczego chleby rosną? Jak wyglądały chleby kiedyś? Dlaczego tak nam smakują? Trochę histoii chleba i patenty jak omijać sklepowe pełne chemii pieczywo piekąc smakowite i proste chlebki w domu.
A po upieczeniu zrobimy smakowite śniadaniowe kanapki! 😀

Chciałbyś zeby Twoje dziecko odżywiało się zdrowo?
Spróbuj zachęcić je do gotowania!
Nawet jeśli Twoje dziecko zmaga się z różnego rodzaju alergiami, nietolerancjami, nie musi czuć się inne i wykluczone z atrakcyjnych zajęć jakie są dostępne dla innych dzieci. W Akademii gotujemy na bazie naturalnych składników. Bez chemii, bez przetworzonych produktów, bez cukru, bez nabiału, bez glutenu (zgłoś mailowo informację o produktach których dziecko nie powinno jeść). Zapraszamy dzieci w wieku szkolnym, bez rodziców! (dzieci młodsze zaprosimy wkrótce na warsztaty rodzinne – z rodzicami!)

Co trzeba wziąć ze sobą?

– uśmiech i dobry humor :)))))
– fartuszek 😉
*adres – uczestnicy otrzymają mailowo (Warszawa Białołęka Pracownia Chata Puchaczy)
*koszt 120 zł jednorazowo (zniżki w karnetach na 3 spotkania – 310zł)
*Ilość uczestników BARDZO ograniczona (o kolejności zdecyduje zgłoszenie oraz mailowe potwierdzenie wpłaty)
* możliwe korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
* każdy Rodzic otrzyma mailowo regulamin udziału w warsztatach oraz wszystkie niezbędne szczegóły

Nastawcie własne pociechy na działania w podgrupach, poznawanie ziół, przypraw, ciekawych składników, na wąchanie, dotykanie, smakowanie, obieranie, krojenie, lepienie, miksowanie, gotowanie i wspólne konsumowanie!
Ahoj przygodo! 😀
—-
Czekam na Was z
herbatą zimową z pomarańczą i goździkami
uściski!
Iw
Matka Smakoterapia

W KARNECIE TANIEJ!

Zarezerwuj warsztaty na 3 spotkania w Akademii Smakoterapii!

22.01 PIZZA I CHIPSY W DOMOWYCH WERSJACH! Temat powtarzamy na Waszą prośbę. Domowe chipsy to hit! Opowiemy sobie co takiego znajduje się w chipsach sklepowych i zastanowimy czy pizza może być zdrowa!
11.02. – PIECZEMY DOMOWE PYSZNE CHLEBY! Trochę histoii chleba i patenty jak omijać sklepowe pełne chemii pieczywo piekąc smakowite i proste chlebki w domu.
03.2017 – KOLOROWE CUKSY! Czyli domowe słodycze barwione zdrowymi barwnikami oraz opowiści co takiego w masowej produkcji wkłada się w słodycze które tak bardzo nam smakują. Skąd się bierze kolorowe barwniki w masowej produkcji? Ciekawe czy ta wiedza okaże się smaczna, czy trochę mniej… 😉

Wyślij zgłoszenie na warsztat

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.