Dziś, na gorąco dzielę się z Wami niezwykle przyjemnym spotkaniem w Miele.
W towarzystwie cudownych Pań i jednego Młodzieńca wyczarowaliśmy dziś kilka całkiem niezłych potraw bez glutenu, nabiału i cukru za to z naturalnych, nieprzetworzonych składników z akcentami panującej nam miłościwie wiosny.
Dziękuję Wam Dziewczyny i Chłopaku!
Do zobaczenia „następną razą”!
🙂
Co nam smakowało?
Oto kilka ujęć Waszych dzieł. W tym również i te które miały swoją premierę z Waszymi modyfikacjami, spodziewanymi i tymi z zaskoczenia również.
😀
Naleśniki z samej gryki nadziewane twarożkiem wegańskim i warzywami |
Nieco inne, puchate placki jaglane z syropem klonowym i truskawkami |
Niezbyt fotogieniczne, za to obłędnie pyszne… w składzie między innymi kalarepka i… mąka z ciecierzycy. |
Rzut oka na stół. Szparagi białe i zielone czekają na jaglany majonez i śmietanę migdałową z lubczykiem. |
Placuszki na słodko. Banan i gryka! |
Placki jaglane wytrawne. |
Śmietana migdałowa z lubczykiem i bazylią gotowa! |
Koktajl jaglany z eko truskawką… Poezja… |
Kuchnia roślinna jest naprawdę pyszna, kolorowa i zdrowa… |
Dziękuję Kochani!
Do zobaczenia!
Uściski!
Matka Smakoterapia
🙂