Dziś, na gorąco dzielę się z Wami niezwykle przyjemnym spotkaniem w Miele.
W towarzystwie cudownych Pań i jednego Młodzieńca wyczarowaliśmy dziś kilka całkiem niezłych potraw bez glutenu, nabiału i cukru za to z naturalnych, nieprzetworzonych składników z akcentami panującej nam miłościwie wiosny.
Dziękuję Wam Dziewczyny i Chłopaku!
Do zobaczenia „następną razą”!
🙂
Co nam smakowało?
Oto kilka ujęć Waszych dzieł. W tym również i te które miały swoją premierę z Waszymi modyfikacjami, spodziewanymi i tymi z zaskoczenia również.
😀
Naleśniki z samej gryki nadziewane twarożkiem wegańskim i warzywami

Nieco inne, puchate placki jaglane z syropem klonowym i truskawkami

Niezbyt fotogieniczne, za to obłędnie pyszne… w składzie między innymi kalarepka i… mąka z ciecierzycy.

Rzut oka na stół. Szparagi białe i zielone czekają na jaglany majonez i śmietanę migdałową z lubczykiem.

Placuszki na słodko. Banan i gryka!

Placki jaglane wytrawne. 

Śmietana migdałowa z lubczykiem i bazylią gotowa! 

Koktajl jaglany z eko truskawką… Poezja…

Kuchnia roślinna jest naprawdę pyszna, kolorowa i zdrowa…

Dziękuję Kochani!
Do zobaczenia!
Uściski!
Matka Smakoterapia
🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.