Nie jest wcale łatwo żyć na co dzień z menu bez glutenu.
W zasadzie nie jest łatwo…. do czasu.
Kiedy już znajdzie się swoje smakowite „patenty”, życie znowu zaczyna być proste i smaczne!
😀
O mąkach bez glutenu, robionych z zaskakujących produktów, z kasz, ryżu, soczewicy, ciecierzycy, migdałów i orzechów zapewne już wiele wiecie, podobnie jak Uczestnicy naszych ostatnich warsztatów.
Dziś zapraszam Was na garść migawek ze spotkania poświęconego tym daniom, które zazwyczaj robi sie z pszennej mąki. Naleśniki na słodko i słono oraz placki wszelkiej maści a także jesienne pyszne warzywa: dynia i cukinia.
Dziękuję Wam, Drodzy uczestnicy!
Za Was entuzjazm, serdeczność, pomysły, pytania i odpowiedzi oraz za smaczny finał!
Było pysznie!
🙂
Praca na wszystkie patelnie w salonie. 😉

Podglądanie „prawie” przez ramię. 

Placki jesienne z cukini i dyni z ciecierzycą

Fajnie jest gotować w dobrym towarzystwie! 🙂

Placki i nalesniki – mała manufakturka 

Makaron spagetti z pieczonej dyni.

Pity z gryki nadziewane mężową potrawką indyjską z kaszą jaglaną

Naleśniki z gryki z twarogiem wegańskim

Będą naleśniki na słodko z jabłkowym puree z kurkumą, z dodatkiem borówek i melona

Już są! 🙂

Placki jaglane 

Makaron z cukini raw 🙂

Placki bananowe z gryką

Wegański twarożek – mój ukochany <3

Dynia się nam zapiekła 🙂

I ostatnie spojrzenie na placki jaglane z truskawkami i płatkami migdałów….

Dziękuję Wam i do zobaczenia na kolejnych spotkaniach!

*najbliższe warsztaty to spotkanie słodkościowe. Zapisy na stronie organizatora: 

2 thoughts on “MIGAWKI Z „NALESNIKOWANIA” W MIELE! :)”

  1. witaj Iw!
    Miałam przyjemność uczestniczyć w tych warsztatach i pamiętam jak rzuciłyśmy się na „mężową potrawkę indyjską”.
    Gorąca prośba o przepis 🙂 lov !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.