Nie jest wcale łatwo żyć na co dzień z menu bez glutenu.
W zasadzie nie jest łatwo…. do czasu.
Kiedy już znajdzie się swoje smakowite „patenty”, życie znowu zaczyna być proste i smaczne!
😀
O mąkach bez glutenu, robionych z zaskakujących produktów, z kasz, ryżu, soczewicy, ciecierzycy, migdałów i orzechów zapewne już wiele wiecie, podobnie jak Uczestnicy naszych ostatnich warsztatów.
Dziś zapraszam Was na garść migawek ze spotkania poświęconego tym daniom, które zazwyczaj robi sie z pszennej mąki. Naleśniki na słodko i słono oraz placki wszelkiej maści a także jesienne pyszne warzywa: dynia i cukinia.
Dziękuję Wam, Drodzy uczestnicy!
Za Was entuzjazm, serdeczność, pomysły, pytania i odpowiedzi oraz za smaczny finał!
Było pysznie!
🙂
|
Praca na wszystkie patelnie w salonie. 😉 |
|
Podglądanie „prawie” przez ramię. |
|
Placki jesienne z cukini i dyni z ciecierzycą |
|
Fajnie jest gotować w dobrym towarzystwie! 🙂 |
|
Placki i nalesniki – mała manufakturka |
|
Makaron spagetti z pieczonej dyni. |
|
Pity z gryki nadziewane mężową potrawką indyjską z kaszą jaglaną |
|
Naleśniki z gryki z twarogiem wegańskim |
|
Będą naleśniki na słodko z jabłkowym puree z kurkumą, z dodatkiem borówek i melona |
|
Już są! 🙂 |
|
Placki jaglane |
|
Makaron z cukini raw 🙂 |
|
Placki bananowe z gryką |
|
Wegański twarożek – mój ukochany <3 |
|
Dynia się nam zapiekła 🙂 |
|
I ostatnie spojrzenie na placki jaglane z truskawkami i płatkami migdałów….
Dziękuję Wam i do zobaczenia na kolejnych spotkaniach! |
*najbliższe warsztaty to spotkanie słodkościowe. Zapisy na stronie organizatora:
witaj Iw!
Miałam przyjemność uczestniczyć w tych warsztatach i pamiętam jak rzuciłyśmy się na „mężową potrawkę indyjską”.
Gorąca prośba o przepis 🙂 lov !
Och! Postaram się przypomnieć sobie co to takiego było. 😀 Uściski!