Obłędnie pyszne…
w dodatku – warzyw mozecie użyć dowolnych.
Przygotujcie je al dente, niezbyt rozdrabniając, a następnie polejcie tą znakomitą marynatą.
Błyskawicznie!
Pożywnie!
Pożywnie!
Zdrowo!
Niebo w gębie!
😀
Opcja 1:
Składniki:
marchew 2-3 szt.
seler – nieduży kawałek
pietruszka 2 szt.
ugotowana fasola jaś – 1 szklanka po ugotowaniu
imbir świeży (obowiązkowo nie suszony!) 1-2 plasterki
sezam (1/3 szklanki)
czosnek (2 ząbki)
sos sojowy tamari (bezglutenowy, 1/3 szklanki)
miód lyb syrop klonowy (1 -2 łyżki lub do smaku)
garść dowolnej zieleniny (pietruszka – nać, świeże zioła, np majeranek, lubczyk itd.)
garść dowolnej zieleniny (pietruszka – nać, świeże zioła, np majeranek, lubczyk itd.)
Wykonanie:
Fasolę ugotuj i ostudź, warzywa korzeniowe obierz i pokrój we „frytki”.
Ugotuj na parze al dente. Przygotuj marynatę. Posiekaj czosnek, imbir, zalej sosem sojowym, dodaj słód i porządnie wymieszaj. Zalej marynatą warzywa, posyp delikatnie podprażnym sezamem (uwaga! znyt długo prażony gorzknieje! ) oraz posiekanymi ziołami. Możesz podawać na ciepło lub na zimno. Doskonałe następnego dnia po „przegyzieniu się” smaków.
😀
Smacznego!
Ciao!