W miniony weekend, w gronie Niezwodnie Fantastycznych Czytelniczek Smakoterapii,
przywitaliśmy nowe letnie menu warsztatowe.
Gotowanie w lecie wiąże się z wieloma wyzwaniami 😉
Kuchnia – upał z nieba, upał z garnka… ufff!
Pogoda postanowiła być dla nas niezwykle łaskawa. Upał zelżał.
Prawie pięć godzin w smakoterapiowej kuchni – to nie lada wyzwanie!
Przygotowałyśmy 100% roślinne menu.
Zajrzyjcie do galerii
(choć niektóre potrawy, takie jak zupa krem orientalna,
gazpacho Matki Samkoterapii czy koktajle, w zasadzie nie doczekały zdjęć). 😉
Było twórczo, smacznie i serdecznie!
Dziękuję Wam, Dziewczyny!
:*
Dzięki uprzejmości firmy Vorwek – wypożyczeniu urządzeń Thermomix,
mogłyśmy w ramach warsztatów wykonać 200% normy! 😉
Dużo przepisów, dużo potraw, mimo ograniczonego czasu.
Dziękuję, w imieniu swoim i zainspirowanych Warsztatowiczek!
🙂
|
Bakalie czekają. 🙂 |
|
Warzywa – wyjątkowo nie tylko sezonowe. Inspiracja ma wystarczyć na cały rok. 🙂 |
|
Czosnek upiecze się w chlebie |
|
Ulubione, nie tylko bliskowschodnie: kmin rzymski (kumin), kurkuma, chilli, kozieradka… |
|
Pomarańcze również upieką się w chlebku (orientalnym z czernuszką) |
|
Cudowne pralinki w obiektywie Patti. |
|
Będzie koktajl malinowy (jagody czekają na swoją kolej) na bazie mleka jaglanego ulubionego. W obiektywie Patti. |
|
Koktajle gotowe! 😀 |
|
Moniczka wie wszystko o sprzęcie Thermo. Krótki kurs obsługi. 🙂 Dziękujemy Ci, Kochana! |
|
Chlebek jaglany, pieczony z pomarańczą i aromatycznymi przyprawami. |
|
Nasz hit (nie tylko) lata – naczosy z kaszy jaglanej. Z wędzoną papryką. OMG! |
|
Coś odświeżającego… |
|
Warzywa na parze z marynatą imbirowo – czosnkowo – sezamową. |
|
I znów one! Pożywne i zdrowe słodycze. 🙂 |
|
Twarożek wytrawny z migdałów, z dodatkiem warzyw, kopru i dymki. |
|
Zestaw sałat z pomidorami i vinegrette, w tle chlebki, pasta/hummus z fasoli adzuki i warzywa w marynacie. |
|
Wegańskie mascarpone okraszone malinami, goji i płatkami migdałów. |
|
My i konsumpcja. 😉 |
|
Warzywa na parze w marynacie czosnkowo-imbirowo-sezamowej. |
|
I znowu my! 😀 |
|
Warzywa w marynacie w bliskim planie. |
|
Wegańskie mascarpone |
|
Część stołu w obiektywie Patti |
|
Hummus z fasoli adzuki. |
|
Jest jeszcze koktajl malinowy na mleku jaglanym. 🙂 |
|
I pożegnalne chipsy – nachosy z kaszy jaglanej. |
Uściski!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach!
GDAŃSK 26.07 lub 27.07
WARSZAWA 22.08 lub 23.08.
😀
Ciao!