Tak tak,
ani się człowiek obejrzy a tu już wakacje za pasem.
Krąży Matka Smakoterapia po Polsce i będzie krążyć nadal, ale w najbliższe weekendy w zupełnie innej, niż w określonej na tej stronie roli.
Bez jaglanki. No chyba, że we własnym li tylko termosie. 😉
Pomyślałam, że ostatnie warszawskie jaglane warsztaty weekendowe zasługują na małą fotogalerię wspominkową. Zarówno w zakresie samego wydarzenia jaki i inspiracji kulinarnych.
Co będzie się działo w Wwie 10 i 11.05?
Przede wszystkim zostajemy w klimacie 100% roślinnej kuchni, oczywiście opartej na jaglance.
Będą jaglane przysmaki i jaglane przemyty, będzie mleko i czekolada z jaglanki, chlebki, ciasteczka, zupy i tak dalej… Ale nie tylko! Spróbujemy wegańskiego mascarpone, zrobimy nowe ciasteczka z fasoli, zatem będą niepublikowane dotąd przepisy. A że sezon w pełni, nie możemy pominąć POKRZYWY! MNISZKA, ŚWIEŻYCH ZIÓŁ!
Będą zatem również niespodzianki, napitki, lemoniady i odsłony „na ciepło”.
Gotowi?
|
Warsztaty warszawskie. 🙂 |
|
Warsztaty warszawskie |
|
Warsztaty warszawskie. 🙂 |
|
Warsztaty warszawskie. 🙂 |
|
Jaglane czeko z surowym kakao |
|
Pokrzywa, majowe złoto. 🙂 |
|
Kanapki 100% roślinne na jaglanym chlebie. Warsztaty warszawskie. |
|
Kanapki nr 2. 100% roślinne, chlebek jaglany. Warsztaty warszawskie. |
|
Jaglane ciacha |
|
Czeko jaglane z karobem |
|
Jedna z lemoniad 🙂 |
|
Jaglane przemyty 😉 |
|
Jaglane przemyty 😉 |
|
Wegański serek, zakwaszony cytryną lub bakteriami probiotycznymi |
|
Jedna z lemoniad |
|
Jaglane mleko ulubione |
|
Warsztaty warszawskie, znów coś dla kanapkożerców. Jaglany chlebek, 100% roślin. |
|
Tym razem czekam na Was TU. 🙂 Na warszawskiej Saskiej Kępie. |
Chętnych zapraszam na zapisy: smakoterapia.warsztaty@wp.pl
Więcej przeczytacie na fb smakoterapii w zakładce „wydarzenia” ->
KLIK
Wszystkim zapisanym przypominam o zbliżającym się terminie ostatecznego potwierdzenia obecności – w poniedziałek 05.05.2014. Jak zwykle chętni czekają na Wasze miejsca.
🙂
Uściski!
Ciao!
Wasza Matka Smakoterapia.