Dziś smaczne, zielone pesto.
Skład NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypróbujcie.
🙂
Składniki:
dwie garści rukoli
dwie garści nerkowców
pół cytryny
oliwa z oliwek (2-3 łyżki)
ząbek czosnku
sól do smaku
garść liści bazylii

Wykonanie:
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Dopraw solą do smaku.
Gotowe!

Ciao!
🙂

10 thoughts on “PESTO z RUKOLI”

  1. Dziękuję za ten przepis. U mnie w domu tylko ja jem rukolę (którą ubóstwiam;), ale całego pudełka, w jakim jest sprzedawana, nigdy nie jestem w stanie zjeść. No, ale to pesto!!!! 🙂

  2. U nas nadal tradycyjne kanapki… Tyle tylko, że z własnoręcznie pieczonego pieczywa.
    Jak się zachowuje takie pesto w zetknięciu z chlebem? Czy jeśli np zrobię kanapki do szkoły wieczorem, na drugi dzień nie będą rozmoknięte od oliwy?
    Pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.