No chyba nie podejrzewałaś,
 że zmiksowana melisa będzie miała obłędny, 
nasycony upalnym słońcem, wściekło-zielony odcień??
Yyyyyy…
Rzeczywiście, jakoś tak głupio uwierzyłam, 
że romansując z cytryną jednak zachowa swój piękny  powab z ogrodu.
Nie zachowała.
😉
Całe szczęście, że pyszna jest.
A wraz z nią całe gałeczki melisowych lodów.
Bure brzydale, najzdrowsze w swojej klasie 
kłaniają się państwu nisko.
Voila!
Składniki ( na 2 gałki lodów):
1 banan
pęczek melisy (świeżej)
pół cytryny
jeśli lubisz bardzo słodkie ewentualnie ksylitol (1 łyżeczka) lub stewia (1 szczypta)
Wykonanie:
Zmiksuj dokładnie wszystkie składniki i włóż do zamrażarki.
Mieszaj co jakiś czas. Nie zamrażaj „na kość”.
Gotowe!
ps. w temacie lodów… połączenie: cukier+nabiał+mrożenie nadużywane w lecie, jest wprost proporcjonalne do ilości przeziębień w zimie… Według TMC to właśnie w lecie pracujemy na pierwsze jesienne i zimowe przeziębienia i grypy. Nie przesadźcie z ilością wychładzających napojów i potraw. Lato jest w Polsce zbyt krótkie by organizm zdążył się przygotować do zimy.
Jeśli już macie ochotę na lody, zrezygnujcie z tych mlecznych, słodzonych cukrem…
Ciao!
🙂

0 thoughts on “NAJZDROWSZE DOMOWE LODY – BRZYDALE”

  1. Margot, dla mnie też! „Brzydale” w kontekście drobnego rozczarowania.. Tylko czym uzasadnić tę moją naiwną wiarę że będą ślicznie zielone?? ;)))

  2. już to wiele razy mówiłam, że jedzenie nie ma wyglądać – ma smakować! wygląd może jedynie zachęcać do wypróbowania ale na kubki smakowe nie zadziała 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.