No nieee…
jeśli truskawki i inne owoce przyjmą się bez alergii w diecie Młodego
to będziemy w raajuuu…!
Bo czy znalazłby się ktoś kto pogardziłby takim śniadankiem w piękny, upalny poranek??
;))
Składniki:
kasza jaglana ugotowana na sypko (ok. 5 łyżek
truskawki (najlepiej eko, spora garść)
woda lub mleko rośline (ryżowe, zbożowe, kokosowe, dowolne, 1/2-1 szklanki, wedle osobistych preferencji co do gęstości)
ksylitol (lub miód, syrop klonowy do smaku)
Wykonanie:
Zmiksuj kaszę z mlekiem na gładką masę. Dodaj truskawki i zmiksuj krótko razem.
Gotowe!
Smacznego!
Especially for You, Magda!
Ciao!
🙂
Ależ to jest dobre! Wczoraj odkryłam Twój blog i jestem zachwycona. Tyle przepisów z kaszą jaglaną i cała reszta… cudownie!
Witam. Ja trochę zmodyfikowałam ( gotuję dla roczniaka i to uwielbia)- gotuję 2 łyżki kaszy jaglanej w szklance wody z jednym daktylem- wychodzi już taki bardziej kleik do którego dodaję 3-4 truskawki i pyszny mus gotowy.
Bardzo mi się ten przepis spodobał. Bardzo.
Dziewczyny w czym miksujecie kaszę jaglaną? Bo mój robot -> http://merlin.pl/Robot-Bosch-MUM-52131-bialy-antracyt_Bosch/browse/product/208,912832.html nie daje rady, staje, albo miksuje tylko na dole, mimo, że nie napełniam całego naczynia. Dodaję mleko albo gotuję kasze jaglaną na mleku sojowym i jest dość mięciutka. Mimo to nie daje rady 🙁
Zrobilam dzisiaj, ale z quinoa bo akurat mialam i pyyyyychaa…
Asia
Dziękuję!!! :)))))))
Przesyłam uściski i życzenia zdrowia! 🙂
Ta strona stala sie moja ulubiona. Od kiedy okazalo sie, ze mam problemy ze zdrowiem, poszukuje sposobow na dania bezglutenowe, bez cukru i najlepiej bezmiesne. Tutaj jest w czym wybierac. Wiele mozna sie od Ciebie nauczyc. Pokochalam kasze jaglana i czuje sie dzieki niej o niebo lepiej. Dziekuje, ze jestes! Tak trzymaj! Czekam na kolejne kulinarne zdrowe artystyczne kreowanie:-)
pozdrawiam
Wdzieczna
Cmoki Madzik! :))
Baaaaaardzo dziękuję!!!!!! Przepis pyszniutki, w sam raz dla mnie, bo mało owocowa jestem :)))