To pierwszy sezon truskawkowy
w którym testujemy z Młodym świeżą truskawkę.
Uczuli czy nie uczuli…
Tfu tfu tfu.
Trzymajcie kciuki!
Oczywiście nabiał nie wchodzi w grę
a Młody marzy o „mlecznym koktajlu:
„Tylko mamo, takie białe, proseeeee…!!”
Zatem voila:
Składniki:
świeże truskawki (spora garść)
mleko kokosowe ekologiczne (400 ml.)
agar agar ( 1 łyżeczka)
ksylitol (ok. 2 łyżki)
Wykonanie:
Mleko kokosowe zagotuj z agarem i ksylitolem. Po ostygnięciu osiągnie konsystencję gęstawej śmietanki. Następnie zmiksuj z truskawkami i schłodź. Możesz zmiksować z lodem (dla dziecięcia nie polecam :))
Podając ze słomką, nadziej na nią kilka truskawek dla ozdoby.
I gotowe! Czas na leżenie w trawie.
Lewitujący koktajl. 😉 |
Małe łapki testują. 🙂 |
Ciao!
Odwagi! 🙂 Daj znać co i jak 😉
Tulę, Margot….
Kochane wrócę , może po tym Euro już całym , trudno się mi pogodzić z śmiercią jednej z najbliższych mi osób i to taka nagłą
I ja też!!! Wróóóóć…. :*
Alu, kiedy do nas wrócisz, stęskniłam się…
Na razie jest ok, ale z tego co pamiętam alergolog zalecała podawać produkt przez 5 dni z rzędu by mieć pewność. Aż tak odważni chyba nie będziemy. ;))) Pozdrowienia! 🙂
I jak? Przeszły te truskawki? Przy tak smakowicie wyglądającym koktajlu powinny 😉
A ja Mua! 🙂 :*
ja tylko napisze -Wow
Prawda?? Jakoś nie chciała wisieć na szklance to ją nakłułam… ;))) Ku mojemu zaskoczeniu koko z truskawką jest bardzo subtelne, zupełnie inaczej niż się spodziewałam. 🙂 Dooobreeeeee! :)))
Haha! Świetny pomysł z ozdobieniem słomki, wygląda pięknie <3
Na pewno połączenie mleka koko z truskawkami smakuje przepysznie 😀