Konia z rzędem temu, 
kto domyśli się po jednym kęsie, jakie ingrediencje tworzą smak tej niebiańskiej pasty! ;)))
Moi polegli… 😉
To lubię najbardziej: BANALNE-GENIALNE!
 W 5 minut wyczarowujesz zdrową pastę do chleba lub sos do sałatki. 
Spróbujcie.
Jest pysznie.
🙂
Składniki:
kostka miękkiego tofu (mniej więcej wielkości kostki masła)
suszone pomidory w oliwie z oliwek (kilka sztuk + oliwa ok. 3 łyżki)
czosnek (ząbek, lub dowolnie)
garść bazylii (świeżej)
garść oregano (świeże)
trochę szczypiorku
sól do smaku
ksylitol do smaku (lub inny słodzik)
ocet jabłkowy (lub cydr, do smaku, ok.3-4 łyżki w zależności od stężenia)
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku.
Gotowe!
🙂
Smacznego!
Ciao!
🙂

0 thoughts on “GENIALNY WEGAŃSKI MAJONEZ „po Włosku”!”

  1. Ola, ja nabyłam drogą kupna ;)) suszone pomidory prosto z Włoch i były obrzydliwe, za słone i nie do zjedzenia. Do domowych, zwykłych naszych polskich się nie umywają… Próbuj. Sprawdz może ten przepis bez pomidora. Z ziołami. Wielbię! 🙂 Uściski. 🙂

  2. a wiesz, zrobiłam i się zachwyciłam! co prawda głównie konsystencją, bo smakowo to moje suszone pomidory mi nie podeszły 🙁 ale zdecydowanie eksperymentów ciąg dalszy nastąpi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.